Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: wendus

Tento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej tety, ktorá študovala v Moskve. Veľmi mi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať a zároveň si spraviť foto recept aby som sa mohla s Vami podeliť s touto delikatesou. :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si mäso na tenšie pláty. Osolíme a okoreníme.
  2. Nakrájame si nadrobno cibuľu a postrúhame syr. Alebo môžeme dať do mixéru.
  3. Roztopíme si maslo a dáme ho do plechu.
  4. Na roztopené maslo poukladáme nakrájané mäso.
  5. Na mäso naukladáme cibuľu.
  6. Mäso s cibuľou posypeme postrúhaným syrom.
  7. Na vrh rozotrieme majonézu.
  8. Dáme do trúby na 200 stupňov a pečieme asi 25 - 30 minút.
  9. Nakrájame si zemiaky na kocky a uvaríme ich. Lepšie je ich robiť na pare, ale ak nemáte takú možnosť tak klasicky vo vode.
  10. Upečené mäso rozkrájame na plechu a vyberieme von z plechu. Tak aby nám zostalo maslo s výpekom.
  11. Do plechu, kde nám zostalo maslo s výpekom vysypeme už uvarené a zliate zemiaky. Poriadne premiešame. Zemiaky, tak dostanú novú maslovú chuť.
  12. Obloha: Nastrúhame si hlávkovú kapustu, nakrájame reďkovku, nastrúhame uhorku šalátovou. Spravíme zálievku ( soľ, cukor, vodu, ocot). Poriadne premiešame.
  13. Môžeme servírovať. Mäso spolu zo zemiakmi a oblohou. Dúfam, že tento recept Vám bude chutiť aj z ďalekej Moskvy. :) Dobrú chuť :)