Bravčové mäso na moskovský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: wendus
Tento recept pochádza z Moskvy. Prvý krát som ho chutnala na oslave narodenín mojej
tety, ktorá študovala v Moskve. Veľmi mi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať a
zároveň si spraviť foto recept aby som sa mohla s Vami podeliť s touto delikatesou. :)
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Nakrájame si mäso na tenšie pláty. Osolíme a okoreníme.
- Nakrájame si nadrobno cibuľu a postrúhame syr. Alebo môžeme dať do mixéru.
- Roztopíme si maslo a dáme ho do plechu.
- Na roztopené maslo poukladáme nakrájané mäso.
- Na mäso naukladáme cibuľu.
- Mäso s cibuľou posypeme postrúhaným syrom.
- Na vrh rozotrieme majonézu.
- Dáme do trúby na 200 stupňov a pečieme asi 25 - 30 minút.
- Nakrájame si zemiaky na kocky a uvaríme ich. Lepšie je ich robiť na pare, ale ak nemáte takú možnosť tak klasicky vo vode.
- Upečené mäso rozkrájame na plechu a vyberieme von z plechu. Tak aby nám zostalo maslo s výpekom.
- Do plechu, kde nám zostalo maslo s výpekom vysypeme už uvarené a zliate zemiaky. Poriadne premiešame. Zemiaky, tak dostanú novú maslovú chuť.
- Obloha:
Nastrúhame si hlávkovú kapustu, nakrájame reďkovku, nastrúhame uhorku šalátovou. Spravíme zálievku ( soľ, cukor, vodu, ocot). Poriadne premiešame.
- Môžeme servírovať. Mäso spolu zo zemiakmi a oblohou. Dúfam, že tento recept Vám bude chutiť aj z ďalekej Moskvy. :) Dobrú chuť :)