Bravčové karé s bylinkovou omáčkou

mandarin999 - fotkaMandarin999, 10. apríla 2016 11:57
Ďalšie recepty »

Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek - nie preto, lebo by som nemala čerstvé, ale zo svojej úrody som si mnohé bylinky nasušila a vytvorila vlastnú zmes korenia. Samozrejme, môžete použiť čerstvé bylinky, či kúpené sušené bylinky.

4
porcie

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté cukety si pomocou strúhadla, ktoré vytvorí špagety nastrúhame. Posolíme a necháme "vypotiť". Hrsť hrášku a baby karotku si uvaríme popredu v osolenej vode.

  2. 2

    Cestoviny si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja.

  3. 3

    Strúčiky cesnaku si nakrájame na drobno, osmažíme na rozpálenom masle. Môžeme použiť aj kúsok nadrobno nakrájanej šalotky. Pridáme smotanu. Osolíme, okoreníme a ochutíme bylinkami podľa toho ako výraznú chuť chceme mať. Pridáme lyžicu citrónovej šťavy. Necháme prevrieť, redukujeme na požadovanú konzistenciu. Podľa chuti môžeme pridať trochu strúhanej mozarelly (ja som nedávala). Pridáme ešte kúsok masla pre zjemnenie a zahustenie a odstavíme. Taktiež sa môže zahustiť troškou múky.

  4. 4

    Bravčové karé si umyjeme, osušíme, narežeme kraje a naklepeme. Ochutíme koreninami, ktoré sú uvedené v surovinách. Posypeme najemno nakrájaným medvedím cesnakom a opražíme na rozhorúčenom oleji z každej strany cca 5 minút. Tepelná úprava závisí aj od hrúbky mäsa, taktiež každý je zvyknutý inak, no mäsko by malo byť šťavnaté a nie vysušené.

  5. 5

    Cuketu vyžmýkame a spolu s ostatnou zeleninou jemne tepelne upravíme na panvičke. Ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou a korením a troška opečieme.

  6. 6

    Cestoviny prelejeme omáčkou, môžeme posypať syrom a servírujeme s mäskom a zeleninovou zmesou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist