Bravčové karé prekladané kuracími prsiami fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 30. septembra 2015

Vypekáte všetky zákusky tak aj ja som dnes urobil zákusky po svojom.

5 - 6
porcií
20 minút minút
príprava
90 minút minút
na 200°C °C

Suroviny

750 g bez kosti
500 g
250 g plátky
200 g plátky
4 strúčiky
1 ČL
1 ČL
1 ČL sušená
0,2 dl
2 ks čerstvá




Postup

  1. 1

    Prvú som si zarobil omáčku s ktorou to budem všetko natierať. Cesnak som očistil a pretlačil cez sitko. Pridal sojovú omáčku, čili omáčku, bazalku, soľ 1KL a olej asi 1dcl. Nech mi to postačí na natretie všetkého mäsa. Zamiešal a nechal postať pol hodiny. Pekne to olej do seba vtiahne.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som pripravil karé, ktoré som nakrájal na rezne naklepal a nesolil. Vyšlo mi šesť kusov. Kuracie prsia som nakrájal tiež na rezne. Vyšlo mi päť kusov tiež nesoliť. Papriku očistil a narezal na tri kusy každú. Sýr a šunku som mal nakrájanú s obchodu.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Začal som bravčovým mäsom natrel s každej strany ochuteným olejom. Olej (omáčka) je slaný ten to osolí.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to som položil plátok kapie.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej som pridal plátok šunky. Je dobre ak volíte všetko približne rovnakej veľkosti.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na šunku plátok syra.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na sýr rezeň kurací. To je jedno kolo a tak som to opakoval až som všetko minul. Na koniec som posledný dal rezeň bravčový. Je pevnejší ako kuracina.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Previazal som to špagátom na potraviny. Viac krát to obtočil špagátom nech to riadne drží. Dobre zatiahol. Preto som volil bravčový rezeň na spodnú časť a na vrch. Nech špagát neprereže mäso. Dal som to do pekáča podlial zvyškom omáčky a vývarom. Prikryl druhou polkou pekáča a dal do rúry pri 200°C piecť na 90 minút. Každý si čas a teplotu prispôsobí svojej rúre. Dosť často som to polieval výpekom v pekáči. To aby to neostalo suché.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posledných 10 minút som nechal pripiecť bez hornej časti pekáča. A takto to vyzerá po 90 minútach. Až sa tak usmieva a spieva mäsko. Nechal som to trochu vychladnúť, aby sa to nerozpadlo pri krájaní.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A môžem servírovať, odkrojil som kúsky na palec široké. To aby bolo do čoho zahryznúť. Kto ma tenké palce tak na šírku dvoch krájať. Z tých dvoch druhou mäsa sa vytvorila mozaika. Takže nie je to len chutné, ale aj pekné na pohľad. Ja som si dal prílohu ryžu s petržlenovou vňatkou. Prajem aj Vám dobrú chuť.

    Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

capko
Takýmto dvoj vrstvovým mäsom by nepohrdli ani moje chuťové bunky.
tiginko
ale akú peknú tortu si napiekol! Tento nápad si veru ukladám, dá sa čarovať aj s inými medzivrstvami. Ďakujem za nápad a inšpiráciu
katka78
Týmto poteším rodičov, jedlo podľa ich gusta. Teda ja si s nimi samozrejme tiež dám :-) Ďakujem pekne za recept!
babkamt
skoro som prehliadla tento recept. Páči sa mi v tvojom prevedení. Ukladám do kk, tebe posielam 5*
používateľ nemá avatar
mb
mb
palec hore...
používateľ nemá avatar
mb
mb
palec hore...
frezia68
Síce sýte,ale raz za čas sa dá a rada by som ochutnala :-) aj teraz,tak neskoro.
havino
aj mne sa recept páči, viem si chute predstaviť, fajný kúsok na tanieri
gitka61
Taketo vrstvenie maska moze chutnat vyborne .Viem si to predstait na nejaku oslavu ,kde aj oci jedia ,krasne a urcite aj chutne.Uz je v k.k.*****
yogicek
Teda priateľu, pekne si sa vyšantil. Takéto kombinácie mám rád. Pre istotu uložím do KK a možno niekedy urobím. S ohľadom na tie kuracie prsia by som to skúsil s krkovičkou. Máš moju pochvalu a plný počet*. Pekný deň Ti prajem.
sracz
Mäso s mäsom, @patroveckypitrs priateľ za "šparhétom", na jednom tanieri = rozhodne vábivý predpoklad úžasných chutí a vôní! Si super prieskumník, pozorne našľapujem do Tvojich stôp!
jarunka
Prehliadla som tento dobry a urcite dobry recept, dakujem za inspiraciu. Vyskusam.
katka78
Výborné jedlo, veru som ním tých mojich rodičov naozaj potešila! :-)
Boli mierne úpravy: namiesto karé krkovička a namiesto kuraťa morka, vynechala som bazalku a vrstvy som robila ako ty (bravčové, kapia, šunka, syr, hydina) akurát som na morku ešte preložila plátok slaninky a do pekáča nasypala trochu krájaného póru, čo mi zostal z iného varenia.. no čo poviem.. chutné, šťavnaté, voňavé, výborné. Odovzdávam pochvalu od rodičov a ja ďakujem, lebo to je pre mňa najväčšia radosť, keď sú spokojní. Ďakujem veľmi pekne @patroveckypitrs :-)


1x radost
karolinaadam
dakujem.dnes som si ho spravila vyborny obed.len sa mi to nepodarilo uviazat tak som to naukladala do alobalu.vyborny recept....
1x radost
mabla
Už viem čo bude zajtra k obedu, nechápem ako som taký super recept prehliadla.