Bravčové karé prekladané kuracími prsiami (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Vypekáte všetky zákusky tak aj ja som dnes urobil zákusky po svojom.

5 - 6
porcií
20 minút minút
príprava
90 minút minút
na 200°C °C

Suroviny

Postup

  1. Prvú som si zarobil omáčku s ktorou to budem všetko natierať. Cesnak som očistil a pretlačil cez sitko. Pridal sojovú omáčku, čili omáčku, bazalku, soľ 1KL a olej asi 1dcl. Nech mi to postačí na natretie všetkého mäsa. Zamiešal a nechal postať pol hodiny. Pekne to olej do seba vtiahne.
  2. Zatiaľ som pripravil karé, ktoré som nakrájal na rezne naklepal a nesolil. Vyšlo mi šesť kusov. Kuracie prsia som nakrájal tiež na rezne. Vyšlo mi päť kusov tiež nesoliť. Papriku očistil a narezal na tri kusy každú. Sýr a šunku som mal nakrájanú s obchodu.
  3. Začal som bravčovým mäsom natrel s každej strany ochuteným olejom. Olej (omáčka) je slaný ten to osolí.
  4. Na to som položil plátok kapie.
  5. Ďalej som pridal plátok šunky. Je dobre ak volíte všetko približne rovnakej veľkosti.
  6. Na šunku plátok syra.
  7. Na sýr rezeň kurací. To je jedno kolo a tak som to opakoval až som všetko minul. Na koniec som posledný dal rezeň bravčový. Je pevnejší ako kuracina.
  8. Previazal som to špagátom na potraviny. Viac krát to obtočil špagátom nech to riadne drží. Dobre zatiahol. Preto som volil bravčový rezeň na spodnú časť a na vrch. Nech špagát neprereže mäso. Dal som to do pekáča podlial zvyškom omáčky a vývarom. Prikryl druhou polkou pekáča a dal do rúry pri 200°C piecť na 90 minút. Každý si čas a teplotu prispôsobí svojej rúre. Dosť často som to polieval výpekom v pekáči. To aby to neostalo suché.
  9. Posledných 10 minút som nechal pripiecť bez hornej časti pekáča. A takto to vyzerá po 90 minútach. Až sa tak usmieva a spieva mäsko. Nechal som to trochu vychladnúť, aby sa to nerozpadlo pri krájaní.
  10. A môžem servírovať, odkrojil som kúsky na palec široké. To aby bolo do čoho zahryznúť. Kto ma tenké palce tak na šírku dvoch krájať. Z tých dvoch druhou mäsa sa vytvorila mozaika. Takže nie je to len chutné, ale aj pekné na pohľad. Ja som si dal prílohu ryžu s petržlenovou vňatkou. Prajem aj Vám dobrú chuť.