Bravčová sekaná
Bravčová sekaná s cuketou (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.
12 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Mäso s cibuľkou zomelieme. Cuketu nastrúhame, dáme na sito odtiecť prebytočnú vodu. Kapiu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme. Všetky suroviny dobre zmiešame.
- Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom.
- Pripravenú mäsovo-cuketovú zmes natlačíme do formy. Vrch prikryjeme alobalom a dáme piecť.
- Upečené necháme vychladnúť, vyklopíme z formy. Odstránime alobal a môžeme podávať. Najlepšie chutí zo zemiakovou kašou.