Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 21. januára 2018
Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept)
Foto: olinecka

Tento recept som videla v TV nemohla som odolať a tak som ho pripravila na dnešný deň. Zopár mojich nápadov a podarilo sa, odporúčam.

50 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

500-600 g
podľa potreby
 (alebo kačacia)
1 bal.
 (na potretie cesta)
Omáčka:
 (alebo olej)
 podľa chuti
 (čerstvé alebo sušené)
 (12 %)
 (alebo bujón)
1 ks menšia




Postup

  1. 1

    Prípravime si všetky ingrediencie.

    Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme osušíme a odblaníme. Pokrajame na dĺžku 4-5 cm kúsky, okoreníme, osolíme z oboch strán. Na rozohriatom oleji mäso prudko orestujeme zo všetkých strán 3-4 minút, odstavíme z plameňa.

    Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme natenko rozdelíme na väčšie kusy, ktoré potrieme paštétou, položíme pripravené mäso.

    Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Boky cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej vlejeme výpek z mäsa. Mäso zrolujeme preložíme do misy, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou. Dame piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30-35 minút.

    Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vyzerá lákavo po upečení.

    Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si suroviny na hubovú omáčku.

    Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Huby namáčame do horúcej vody a zopár raz premyjeme necháme postáť. Z masti a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno cibuľu, korenie podľa seba, zalejeme vývarom alebo vodou, bujónom. Huby vyžmýkame a pokrájame nadrobno, pridáme do základu kde podusíme 10-15 minút, rozmixujeme huby a zalejeme smotanou na varenie. Necháme prejsť varom, dochutíme podľa seba. Hotové jedlo podávame s ryžou. Dobru chuť, k tomu metrový koláč.

    Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
123
123
nerozumiem, prečo treba sušené huby párkrát preplachnúť a pokrájané ešte aj pomixovať ...
ináč tak podobne to robievam, na zahustenie používam kyslú smotanu, iba huby už nepreplachujem a iba pokrájam ... a ako prílohu pečené zemiaky
olinecka
@Mirop (22.1.2018 19:05)

Viem , že sa nemajú viac ráz prepláchli ať,ale ja to robím.Každy má možnosť robiť podľa seba.Krasny dník všetkým.
radox1
kedze sa huby na susenie krajaju neumyte,treba ich raz premyt pod prudom tecucej vody,cim ich zbavime necistôt.
evanaaa
@Radox a potom ich už nenamáčaš? Všade sa to robí, aj kuchári, aj v radách sa to spomína, aby napučali a zároveň sa zbavili aj prachu a nečistôt, ale potom tú vodu zliať a dať ich variť, nie?
používateľ nemá avatar
123
123
@Mirop (22.1.2018 19:05)

no, to mi je jasné...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia