Bravčová panenka s fazuľkami a hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené mäso a restujeme po všetkých stranách do zlatohneda. Dáme dopiecť do rozohriatej rúry na asi 10 minút. Medzitým fazuľky uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka.
  2. Huby orestujeme s čili a cesnakom na olivovom oleji do zlatohneda, potom podlejeme bielym vínom. Víno necháme trochu odpariť. K hubám pridáme uvarené fazuľové struky, maslo, dobre premiešame a ochutíme. Hotové mäso nakrájame na plátky a servírujeme spolu s fazuľkou a hubami.
  3. Náš tip: Huby shi–take sa v Číne nazývajú aj „elixír života“. Pravidelné užívanie týchto húb vraj uchováva dobrý zdravotný stav, zvyšuje celkovú vitalitu, sexuálnu aktivitu, odolnosť proti vírusovým ochoreniam aj proti následkom prechladnutia a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Posilňuje celkovú obranyschopnosť tela.