Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 26. januára 2014
Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept)
Foto: afataga
3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ČL
3 PL (alebo vývar)
z 1/2 citróna
1 ks
1 ČL
Príloha:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kolieska, dala na plech, trochu potrela olejom, posypala rascou a jemne rozmarínom a osolila som, vraj sa zemiaky nemajú soliť pred pečením, zabudla som už prečo, ja to robím takto. Dala som ich piecť na 180°

    Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Panenku som očistila a potrela zeleným korením, ktoré som podrvila v mažiari, nechala som asi 1/2 hod. na linke

    Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Panenku som osolila, na panvicu som dala trošku masti a mäso som prudko opekala z každej strany, spolu asi 3 min.

    Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Panenku som dala na malý pekáčik a dala do rúru k zemiakom na 12 min., do panvice som pridala výpek z mäsa, nebol tam tuk iba taký ten rôsol, ja si ho skladujem v mrazničke v alobale, vidno tam takú kôpku

    Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíli som pridala citr. šťavu a chilli papričku

    Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zredukovala som, odstavila a pridala kúsok masla

    Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyšlo mi to - naraz som trafila upečenie zemiakov aj mäsa

    Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na tanier som dala zemiaky, pokrájanú panenku a trochu redukcie a z kvetináča biednu vňať :-)

    Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

luss44
už podľa foto som tušila, že si to Ty :) panenka je skvelé chudé mäsko, rýchla príprava, robievam skôr medajlónky. Bylinkové zemiaky sú úplne najlepšie, škoda že mi uschol rozmarín v kochlíku, mám len sušený, ale čerstvý mám radšej.
paploska
začíname ťa poznávať podľa dokonalej foto :-)... a určite by som sa pozvať na nedeľný obed :-)
alex37
krásny receptík, 5* za toto je málo, už je uložený a prichádza na rad ;-)
violeta
Myslím, že keď sa zemiaky pred pečením posolia, prilepia sa na plech, ale tebe sa neprilepili, ta je všetko OK :-)
Tvoj obed vyzerá velmi chutne!
tiginko
mňam mňam, krásne privítanie, len pregĺgam naprázdno a chrúmem potíšku kalerábik
havino
no nič, toto sa tu nedá, síce som mala dobrý obed, ale večerať som už v pláne nemala, odchádzam od teba, hviezdy máš šecky odo mňa, určite citronovo chilli redukciu urobím, nádherné foto
martinis
Noo, toto nevyzerá vôbec zle :-) Byť u Teba na takomto obede, hádam aj zeleninu by som oželel :-)))
medovnicek
všetko sa mi v tom recepte páči, dokonca aj "biedna" vňať z kvetináča:), super jedlo, super fotečka
kukulienka71
tiež som tipovala podľa foto,že si to ty:-)krásny recept,vynikajúce chute,tak to má byť!*****
peppa
pekné, len ja neviem, čo je to tá redukcia ;)
afataga
dakujem pekne vsetkym za pochvaly
@luss44 rozmarin je potvora, ma sa zimovat v chladnej miestnosti a malo polievat, dva mi uz takto skapali, posledne roky ich zimujem v kuchyni na okne a polievam do blba kazdy den, aj tak mi na jednom vyschla jedna vetvicka, sice vyzenu take tenke neduzive konariky, ale tie na jar osvacam a vonku uz rastu pekne, pevne, tak mozno vyskusaj takto
@cottonmouth no co uz? nabuduce :-)
@paploska nabuduce, dones nieco sladke ako bodku za spravami :-)
@martinis ta vnat sa ti nezda dost zelena???!!! :-), bol aj rukolovy salat
@peppa redukovat znamena zmensovat, napr. objem, hmotnost a pod., v tomto pripade o zmensenie objemu odvarenim tekutiny, ved pogoogli
luss44
@afataga zimujem v chladnej miestnosti, prežijú mi oleandre, muškáty aj kaktusy, len rozmarín uschne, vlani nedožil ani konca jesene, normálne si uschol ešte za tepla niekedy v októbri, ešteže som z neho stačila čosi nasušiť na zimu... na jar vždy nabehnem na trh a kúpim nový, celé leto je na terase a krásne čerstvý používam na varenie. Tak ho túto jeseň šupnem do kuchyne na okno a uvidíme, ako sa bude chovať :) dik za rady
bozulka
Máš to pekné,škoda že tú rukolu tam nevidno.Chválim aj prebytočnú šťavu uložiť do mrazničky.
afataga
@luss44 ja som si ho aj namnozila, ostrihala som na jar vyhonky a len tak nastrkala do kvetinaca s hlinou a vsetky sa ujali, ja kaktusy zimujem v pivnici v zime a tme
@paploska beriem to prve, aj ked netusim co to je, ale vyzera to super :-)
@bozulka dakujem, ten salat bol vedla v miske, ja nemam rada, ked to mam na jednom tanieri
@giussa dakujem
luss44
@afataga urobím aj ja tak, namnožím si na jar. Pivnicu nemám, ale všetko od kvetov až po hľuzy georgín zimujem v miestnosti s málom svetla a ešte menej tepla, mám cca 2m oleandre a krásne prezimujú už roky. Občas v zime idem skontrolovať a poliať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia