Bravčový rezeň
Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, kde sú
miesto
strúhanky použité krúpy. Pritom tieto krúpy sú
omnoho zdravšie ako strúhanka. Pritom keď ho ochutíte je ešte aj veľmi chutný rezeň.
V tomto cestíčku je rezeň ľahšie stráviteľnejší. Vhodný je k nemu chlieb.
3 porcie |
13 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cestíčko. Krúpy zomelieme na jemno. Ja som to robil v kávovom mlynčeku.
- Rezne ochutíme a osolíme surovinami na mäso.
- Cestíčko nech je hustejšie.
- Rezne dáme do cestíčka a potom v horúcom oleji smažíme do červena.
- Na tanier si pripravíme chlieb, naň dáme horúci rezeň. Naň hneď uložíme syr nech sa trochu roztečie a na syr feferónku, ktorú rozrežeme a odstránime stopku. Počkáme nech chvíľu vychladne a môžeme sa pustiť do neho. No aby to bolo zdravšie, tak ja som použil špaldový chlieb.
- A pokiaľ by sme to chceli ísť jesť do ulice, aby susedia videli, že máme rezeň, tak naň dáme ešte krajec chleba. Aby nám syr neostal na prstoch.