Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 9. októbra 2018 8:41
Ďalšie recepty »

Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept)Foto: kvakac

Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, kde sú miesto strúhanky použité krúpy. Pritom tieto krúpy sú omnoho zdravšie ako strúhanka. Pritom keď ho ochutíte je ešte aj veľmi chutný rezeň. V tomto cestíčku je rezeň ľahšie stráviteľnejší. Vhodný je k nemu chlieb.

3
porcie
13 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

3 ks (rezne)
Na cestíčko:
200 g
0,1 dcl
1 KL
1/2 KL sušený (práškový)
1/2 KL
2 ks
1 PL
Na rezne:
 sušený (práškový)
Na vyprážanie:
Na vrch rezňa:
 mäkší plátkový
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cestíčko. Krúpy zomelieme na jemno. Ja som to robil v kávovom mlynčeku.

    Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne ochutíme a osolíme surovinami na mäso.

    Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestíčko nech je hustejšie.

    Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne dáme do cestíčka a potom v horúcom oleji smažíme do červena.

    Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tanier si pripravíme chlieb, naň dáme horúci rezeň. Naň hneď uložíme syr nech sa trochu roztečie a na syr feferónku, ktorú rozrežeme a odstránime stopku. Počkáme nech chvíľu vychladne a môžeme sa pustiť do neho. No aby to bolo zdravšie, tak ja som použil špaldový chlieb.

    Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A pokiaľ by sme to chceli ísť jesť do ulice, aby susedia videli, že máme rezeň, tak naň dáme ešte krajec chleba. Aby nám syr neostal na prstoch.

    Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist