Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. septembra 2019

Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

450 g
80 g domáca
1 ks
2 strúčiky
1 PL
1 ks čerstvá
2 ks čerstvé
120 ml
podľa chuti domáci
štipka
podľa chuti
podľa chuti
príloha: nokerle

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku som umyla.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala na kocky.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Údenú slaninu som nakrájala na kocky, nechala vytopiť tuk a pridala som nakrájanú cibuľu a spolu všetko opiekla.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a nechala som ho zatiahnuť. Potom som pridala na kocky nakrájanú papriku a paradajky.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa všetko spolu opražilo a paradajky zahustili šťavu, pridala som mletú červenú papriku a cesnak.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som podliala polovicou červeného vína, počas dusenia som ho znovu podliala a dusila pod pokrievkou.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď bolo mäso mäkké, pridala som tymian a už som nevarila, len pomiešala.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotový obed som podávala s nokerlami. Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krkovička je pre mňa najlepší kúsok zo všetkých mias a s nokerlami ? No,najlepšie,dobre varíš :-).
@haji ,rada používam bylinky a viem,že treba niektoré opatrne pridávať,aby sme nepotlacili základnú chuť mäsa,,,ďakujem pekne za komentár...
@frezia68 ,je to tak ako píšeš,krkovička je najchutnejší kúsok maska,,rada ju využívam aj na minútku,,,chutné a šťavnaté,,,Laci pecene sa robí práve preto z krkovičky,,,ďakujem pekne za komentár,,,