Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. septembra 2019

Náš nedeľný obed z bravčovej krkovičky pripravenej na červenom víne s tymianom. Podávala som s nokerlami.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

450 g
80 g domáca
1 ks
2 strúčiky
1 PL
1 ks čerstvá
2 ks čerstvé
120 ml
podľa chuti domáci
štipka
podľa chuti
podľa chuti
príloha: nokerle

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku som umyla.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala na kocky.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Údenú slaninu som nakrájala na kocky, nechala vytopiť tuk a pridala som nakrájanú cibuľu a spolu všetko opiekla.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som mäso a nechala som ho zatiahnuť. Potom som pridala na kocky nakrájanú papriku a paradajky.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa všetko spolu opražilo a paradajky zahustili šťavu, pridala som mletú červenú papriku a cesnak.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som podliala polovicou červeného vína, počas dusenia som ho znovu podliala a dusila pod pokrievkou.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď bolo mäso mäkké, pridala som tymian a už som nevarila, len pomiešala.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotový obed som podávala s nokerlami. Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Pěkný recept, chutný oběd. Ráda přidávám do jídla tymián, chce to trénink, bo je to dost výrazná bylinka, třebaže sušená. Obdivuji i tvoje nokerle, milá Izi, fajn kombinace.
Vyzerá to viac než dobre a ak z toho červeného zostane aj na zapitie nie je možné nič iné iba chváliť a samozrejme tento skvele vyzerajúci recept vyskúšať. Inak máš u mňa body za zverejnenie jedlého receptu pretože takých nám na vareche zostalo poskromne.
Fajn receptík. Iba maličkosť - tú mletú papriku by som dal ešte pred mäsom. Po je rozpustení v masti s cibuľou by tá paprika dodala jedlu výraznejšiu farbu a chuť. Toto nie je kritika, iba návrh, ako by som postupoval ja. Naozaj nič vo zlom, páči sa mi to.
@hannes ,no možno máš pravdu, ale mala som jedného dobrého kamaráta v Maďarsku a takto ma to učil...na kritiku tu má každý právo..je mnoho receptov, kde sa najprv pripraví základ pod mäso, teda sa už dáva aj paprika a podleje sa malým množstvom vývaru.. teraz som to robila inak..vďaka za komentár.-)
@hannes , zabudla som..práve včera som sa naučila pripravovať základ pod sarmu novým spôsobom a veľmi sa mi páči..a naviac aj to, ako použiť zbytok mletého mäsa zo sarmy, aby bolo rovnocenné so zabalenou plnkou v kapustných listoch..rada sa učím nové veci a hneď aj vyskúšam..

Pridaj komentár k receptu: