Pudingový zákusok

Bratislavské rezy

Autor receptu: redakcia

20
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Podľa základného receptu na biskvit upečieme piškótový korpus. Necháme ho vychladnúť.
  2. Na pudingový krém vo vodnom kúpeli dáme zohrievať mlieko a cukor. V druhej nádobe dohladka zmiešame pudingový prášok a žĺtky. Keď je mlieko horúce, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý krém.
  3. Do mixéra vložíme studené na kocky nakrájané maslo, pridáme uvarený puding a šťavu z citróna. Šľaháme na nízkych otáčkach do vychladnutia. Hotový krém preložíme do misky, prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila kôrka, a odložíme do chladničky.
  4. Všetky suroviny na rozvar zmiešame a privedieme do varu. Chvíľu povaríme, aby sa alkohol vyparil.
  5. Vychladnutý upečený piškótový korpus (biskvit) rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Čokoládu nalámeme do misky nad vodným kúpeľom a necháme roztopiť, môžeme pridať asi 1 PL Cery. Hladkú časť korpusu natrieme tenkou vrstvou roztopenej čokolády a počkáme, kým čokoláda stuhne (môžeme dať stuhnúť aj do chladničky).
  6. Korpus položíme čokoládovou časťou na papier na pečenie a pórovitú časť natrieme tenkou vrstvou jahodového džemu. Na ňu položíme hladkou stranou druhú časť korpusu a naň lyžičkou nanášame rozvar.
  7. Z chladničky vyberieme pudingový krém, premiešame ho a potrieme ním povrch koláča, uhladíme. Zákusok dáme vychladiť.
  8. Vychladený zákusok polejeme zvyšnou roztopenou čokoládou izbovej teploty a necháme stuhnúť. Hotový dezert nakrájame na rezy.