Pudingový zákusok
Bratislavské rezy
Autor receptu: redakcia
20 porcií |
30 (+ tuhnutie) minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup- Podľa základného receptu na biskvit upečieme piškótový korpus. Necháme ho vychladnúť.
- Na pudingový krém vo vodnom kúpeli dáme zohrievať mlieko a cukor. V druhej nádobe dohladka zmiešame pudingový prášok a žĺtky. Keď je mlieko horúce, pridáme rozmiešaný pudingový prášok
a uvaríme hustý krém.
- Do mixéra vložíme studené na kocky nakrájané maslo, pridáme uvarený puding a šťavu z citróna. Šľaháme na nízkych otáčkach do vychladnutia. Hotový krém preložíme do misky, prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila kôrka, a odložíme do chladničky.
- Všetky suroviny na rozvar zmiešame a privedieme do varu. Chvíľu povaríme, aby sa alkohol vyparil.
- Vychladnutý upečený piškótový korpus (biskvit) rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Čokoládu nalámeme do misky nad vodným kúpeľom a necháme roztopiť, môžeme pridať asi 1 PL Cery. Hladkú časť korpusu natrieme tenkou vrstvou roztopenej čokolády a počkáme, kým čokoláda stuhne (môžeme dať stuhnúť aj do chladničky).
- Korpus položíme čokoládovou časťou na papier na pečenie a pórovitú časť natrieme tenkou vrstvou jahodového džemu. Na ňu položíme hladkou stranou druhú časť korpusu a naň lyžičkou nanášame rozvar.
- Z chladničky vyberieme pudingový krém, premiešame ho a potrieme ním povrch koláča, uhladíme. Zákusok dáme vychladiť.
- Vychladený zákusok polejeme zvyšnou roztopenou čokoládou izbovej teploty a necháme stuhnúť. Hotový dezert nakrájame na rezy.
|