Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta fotorecept
Foto: remi
Dezert zo Savojska s mnohými variáciami. Najlepšie sa mi osvedčil pokus malinovo-čokoládovej zálievky - kyslo-sladké - proste bomba
porcií
príprava
Postup
-
1
Panna Cottu je ideálne robiť do formičiek, ktoré sa priamo na to predávajú. Keďže ich nemám, používam malé hrnčeky na presso, a na mále Panna "cottky" umytú plastovú podložku z bonbónov. Maliny sú ideálne čerstvé, ale dobré sú aj zmrazené. Počas prípravy Panna cotty som ich vybral aby zmäkli.
-
2
Zo smotany, do ktorej pridáme piknik a vanilínový cukor vyšľaháme šlahačku, v druhej miske si vo vlažnej vode rozpustíme ztužovač. Tento ztužovač je lepší ako želatína, vždy sa mi s ním podarí dokonale.
-
3
Následne celú zmes postupne vmiešavame do rozpusteného ztužovača a dôkladne premiešame.
-
4
Zmes už nesladíme cukrom, piknik a sáčok vanilínového cukru jej dodá dostatok sladkej chute a vône. Formičky ( v mojom prípade hrnčeky) vysypeme na spodok orieškami v čokoláde a následne do nich vlejeme a zarovnáme pripravenú zmes. Dáme vychladiť do chladničky cca na 2 hoďky. Ideálne je formy vystlať potravinovou fóliou, ľahšie sa vyberá následne dezert.
-
5
Do misky od bonbónov nalejeme taktiež zmes a následne ju rozotreme. Do stredu každého " bonbónu" vložime oriešok a rozotrieme. Takto hotovú formu dáme do mrazáku* ( my to mávame ako smotanovú zmrzlinu ku káve)
-
6
Príprava zálievky: Zálievku robíme tesne pred vybraním dezertu z chladničky.
-
7
Pripravíme si čokoládu ( najlepšie Milka), v hrnčeku ju roztopíme s kúskom masla a mlieka v horúcej vode ( nie na priamom ohni).
-
8
Do panvičky dáme kúsok masla a vložíme roztopené maliny. Dáme malú lyžičku cukru a necháme zovrieť.
-
9
Vyklopíme z formičiek polejeme čokoládou a okolo dáme malinovú zmes. Kombinácia zmiešania na lyžičku kyslé maliny + čokoláda + šľahačkový dezert je BOMBA Dobrú chuť!!!
Diskusia k receptu