Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta fotorecept

remi - fotkaremi, 1. septembra 2013
Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)
Foto: remi

Dezert zo Savojska s mnohými variáciami. Najlepšie sa mi osvedčil pokus malinovo-čokoládovej zálievky - kyslo-sladké - proste bomba

8
porcií
10+120 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ČL
1/2 bal.
100 ml
Zálievka:
1/2 ks
50 ml
200 g
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Panna Cottu je ideálne robiť do formičiek, ktoré sa priamo na to predávajú. Keďže ich nemám, používam malé hrnčeky na presso, a na mále Panna "cottky" umytú plastovú podložku z bonbónov. Maliny sú ideálne čerstvé, ale dobré sú aj zmrazené. Počas prípravy Panna cotty som ich vybral aby zmäkli.

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Zo smotany, do ktorej pridáme piknik a vanilínový cukor vyšľaháme šlahačku, v druhej miske si vo vlažnej vode rozpustíme ztužovač. Tento ztužovač je lepší ako želatína, vždy sa mi s ním podarí dokonale.

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Následne celú zmes postupne vmiešavame do rozpusteného ztužovača a dôkladne premiešame.

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Zmes už nesladíme cukrom, piknik a sáčok vanilínového cukru jej dodá dostatok sladkej chute a vône. Formičky ( v mojom prípade hrnčeky) vysypeme na spodok orieškami v čokoláde a následne do nich vlejeme a zarovnáme pripravenú zmes. Dáme vychladiť do chladničky cca na 2 hoďky. Ideálne je formy vystlať potravinovou fóliou, ľahšie sa vyberá následne dezert.

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Do misky od bonbónov nalejeme taktiež zmes a následne ju rozotreme. Do stredu každého " bonbónu" vložime oriešok a rozotrieme. Takto hotovú formu dáme do mrazáku* ( my to mávame ako smotanovú zmrzlinu ku káve)

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Príprava zálievky: Zálievku robíme tesne pred vybraním dezertu z chladničky.

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si čokoládu ( najlepšie Milka), v hrnčeku ju roztopíme s kúskom masla a mlieka v horúcej vode ( nie na priamom ohni).

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Do panvičky dáme kúsok masla a vložíme roztopené maliny. Dáme malú lyžičku cukru a necháme zovrieť.

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Vyklopíme z formičiek polejeme čokoládou a okolo dáme malinovú zmes. Kombinácia zmiešania na lyžičku kyslé maliny + čokoláda + šľahačkový dezert je BOMBA Dobrú chuť!!!

    Bomba - Malinovo-čokoládová zálievka Panna Cotta (fotorecept)  - obrázok 9

Diskusia k receptu

ariela6
pekne si to pripravil a ta vynaliezavost s formička super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia