Boloňské špagety podľa Natalie

Autor receptu: namarie

O tom čo sú a čo nie sú boloňské špagety môžeme filozofovať aj do rána. Nejdem sa tu hrať na Nigellu Lawson ani na Gordona Ramsayho... ale takto ich robím ja a inak ich robiť ani nebudem. Dobrú chuť :))

2/3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si dáme uvariť špagety. Ja používam vždy talianske spaghetti - odporúčam Combino - sú výborne. Po uvarení ich precedíme a polejeme 2 veľkými lyžicami olivového oleja aby sa nelepili. Premiešame a necháme odstáť.
  2. Na oleji a troche masla opražíme najemno nasekanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak a mrkvu /zvyknem na koliečka - možu byť aj kocky :)/ Po 5.minutách pridáme mleté bravčové mäso.
  3. Keď mäso chytí farbu /cca po 2 min./ dolejeme paradajkovú passatu, pridáme čierne korenie, soľ, granulovaný cesnak, worchest. omáčku a bazalku. Poriadne premiešame a necháme variť cca 15 až 20 minút.
  4. Keď je zmes hotová polejeme ňou špagety, posypeme ich strúhaným syrom /podľa vlastného výberu - cenovo dostupnejší je napríklad eidam, medzi tie drahšie a lepšie patrí určite parmezán, alebo prezretý kozí syr, ktorý dodá receptu nový level./ Na záver posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Bon appetit! :)