Plnené placky

Bolani - afganské plnené placky (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Bolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-))* Recept je podľa Rupy Aujla.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme dip (aby sa chute mali čas prepojiť) a to tak, že jednoducho všetko zmiešame. Cesto: Múku zmiešame so soľou a pomaly primiešavame vodu, až kým sa nevytvorí nelepivé cesto. Prikryjeme a necháme 20 min oddýchnuť.
  2. Plnka: Na olivovom oleji opečieme nakrájaný pór, pridáme posekaný cesnak a čili papričky. Nakoniec pridáme uvarený sladký zemiak a všetko popučíme.
  3. Odstavíme z ohňa a vmiešame špenát. Osolíme a okoreníme.
  4. Cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vyvaľkáme palcu s priemerom asi 20 cm. Z plnky odoberieme 1/4 a natrieme polovičku placky. Cesto preložíme, kraje spojíme vidličkou. Takto urobíme všetky štyri placky.
  5. Na rozpálenej panvici a troške olivového oleja placky opatrne opečieme do zlatova, z každej strany asi 2 min.
  6. Podávame teplé, prekrojené cez polovicu, s dipom a so šalátom.