Bohatý ryžový šalát

Miroslav Ryljak
šéfkuchár hotela Podhradie v Považskom Podhradí, 29. augusta 2012
Bohatý ryžový šalát
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

200 g
50 ml
50 g
50 g
50 g
50 g
100 g
60 g
60 g




Postup

  1. 1

    V slanej vode uvarenú ryžu necháme odkvapkať a vychladnúť. Pridáme olivový olej, hrášok, pór a cibuľu nakrájame na drobné kocky, paradajky a karotku na polovice. Šunku a jablko nakrájame na malé rezance.

  2. 2

    Pridáme jogurt, zľahka premiešame a dochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne kvalitným octom a cukrom.

  3. 3

    Nakoniec pridáme vlašské orechy. Podávame na liste šalátu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia