Morčací perkelt
Bocianie krky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Vlastne je to perkelt z morčacích krkov. Dlhšia príprava, ale veľmi chutné mäsko.
2 porcie |
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie krky som umyla, osušila.
- Sekáčikom nasekala na malé kusy.
- Na panvici som opiekla slaninu a cibuľu.
- Pridala som krky.
- Pridala som soľ, korenie, rascu, červenú papriku a podliala troškou vody.
- Pridala som kečup a horčicu. Postupne som prilievala len malé množstvo vody, len toľko, aby vždy boli krky ponorené. Dusila som ich na slabšom plameni 70 min. Táto pochúťka musí byť úplne udusená do mäkka, aby sa mäsko oddeľovalo od kostí.
- Hotové morčacie krky som podávala so zemiakovou kašou a uhorkou.
- Prajem vám dobrú chuť.
- Dnes rozkvitla možno posledná tohoročná ruža.