Likérové špice
Biele likérové špice (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Cesto na kolieska pod špice: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku
4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme
v rúre vyhriatej na 200 °C.
- Krém: Z mlieka,
vanilkového cukru, kryštálového cukru
a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a margarín. Vyšľaháme elektrickým šľahačom.
- Na upečené a vychladnuté
linecké kolieska nastriekame špičkou na špice krém do výšky
5 cm. Dáme zatuhnúť do chladničky na 2 hodiny.
- Náplň do špicov: Vaječný likér zahustíme šľahačkou v prášku
a vymiešame, kým sa spolu nespoja. Touto zmesou plníme
špice. Vrch uzavrieme zvyšným krémom, ktorý nastriekame
ozdobnou špičkou. Necháme dobre zatuhnúť aspoň 2 hodiny.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu so stuženým
tukom. Zatuhnuté špice namáčame do čokolády a môžeme ich
ešte dozdobiť drobnými farebnými cukríkmi.
|