Bezlepkový zákusok

Bezlepkový čokoládovo-vanilkovo-kávový dezert

Autor receptu: celiakiasmagdalenou

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Všetky prísady zmiešame a dáme piecť na 180 stupňov 30 minút. Plech treba čo najmenší, recept je cca na 13x13 cm. Ja som taký nemala, upiekla som v inom (len pozor, aby sa vám nespiekol, keďže vrstva bude tenká) a spodok som potom orezala podľa formy (z plastu z piškót, z veľkej bonboniéry... ), do ktorej som vrstvila krémy.
  2. Urobte malú kávu a vychladnutý korpus ňou pokvapkajte, aby sa napil a neabsorboval vám celý prvý krém ako mne😁🤷‍♀️
  3. Čokoládová vrstva: Smotanu zohrejeme po bod varu, pridáme nalámanú čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí a vylejeme ju na vychladnutý korpus. Dáme do mrazničky na 30-45 minút.
  4. Kávový a vanilkový krém: Smotanu a agar rozmiešame v hrnci a povaríme 2-3 minúty za častého miešania, aby sa agar aktivoval. Pridáme bielu čokoládu, miešame, kým sa neroztopí. Primiešame mascarpone.
  5. Krém rozdelíme do 2 misiek. Do jednej pridáme kávu, do druhej vanilkový extrakt. Kávový krém nalejeme na stuhnutú čokoládovú vrstvu a dáme opäť na 30-45 minút do mrazničky.
  6. Kým bude tuhnúť, umiestnime misku s vanilkovým krémom do parného kúpeľa, aby sa stále ohrievala a nestuhla.
  7. Na stuhnutú kávovú vrstvu nanesieme vanilkový krém a dáme do mrazničky na 3-4 hodiny.
  8. Potom odstránime formu, v ktorej dezert máme, v mojom prípade plastový obal z bonboniéry, posypeme preosiatym kakaom a necháme na noc v chladničke.