Bezlepkové pečivo
Bezlepkové pečivo

Bezlepkové žemličky na sladko

novalim - fotkanovalim, 19. mája 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové žemličky na sladko
Foto: novalim

Z Novalim bezlepkovej zmesi Promix BETA, ktorá je špeciálne vyvinutá na kysnuté koláče a je obohatená morskými minerálmi, sme upiekli tieto milé bezlepkové žemličky Zobraziť celý popisZ Novalim bezlepkovej zmesi Promix BETA, ktorá je špeciálne vyvinutá na kysnuté koláče a je obohatená morskými minerálmi, sme upiekli tieto milé bezlepkové žemličky z kysnutého cesta. Toto jemne sladké pečivo s obsahom tvarohu si obľúbite, úžasne sa hodí na raňajky či desiatu a deti ho milujú. Najlepšie chutia za čerstva, nezjedené kúsky odporúčame zmraziť.

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

100 ml (vlažná)
1 ČL
1 ČL
270 g
2 ks
2 PL
1 štipka




Postup

  1. 1

    Do vody vmiešame 1 ČL kryštálového cukru a sušené droždie, premiešame, necháme rozpustiť. Túto zmes necháme pri izbovej teplote chvíľku postáť, aby sa droždie aktivovalo.

  2. 2

    Bezlepkovú múku Promix BETA a soľ dáme do misy, pridáme celé vajcia, tvaroh a pripravený kvások. Z tejto zmesi vymiesime cesto a necháme ho postáť prikryté igelitom asi 20 minút na teplom mieste, aby podkyslo.

  3. 3

    Potom ho na pracovnej doske premiesime a rozdelíme na 12 rovnakých kúskov. Každý z kúskov rozdelíme na dve časti, vytvarujeme z nich niečo podobné ako “tučnučké šúľance” a tie vedľa seba uložíme do otvoru formy na muffiny, ktorú sme zľahka vytreli tukom. Formu potom prikryjeme igelitom a na teplom mieste necháme kysnúť, kým žemličky viditeľne nepodrastú.

    Bezlepkové žemličky na sladko	 - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme ich v rozohriatej rúre na parnom režime (alebo s nádobou s vodou, ktorú sme položili na dno rúry) na 200 stupňoch asi 15-20 minút do zlatohneda.

  5. 5

    Po vychladnutí ich hneď konzumujeme.

Diskusia k receptu

marienka44
Ja by som to rada vyskúšala s klasickou polohrubou múkou. Doporučujete mi to? My v rodine nemáme celiatikov. :-)