Bezlepkové žemličky na sladko
Foto: novalim
Z Novalim bezlepkovej zmesi Promix BETA, ktorá je špeciálne vyvinutá na kysnuté koláče a je obohatená morskými minerálmi, sme upiekli tieto milé bezlepkové žemličky Zobraziť celý popisZ Novalim bezlepkovej zmesi Promix BETA, ktorá je špeciálne vyvinutá na kysnuté koláče a je obohatená morskými minerálmi, sme upiekli tieto milé bezlepkové žemličky z kysnutého cesta. Toto jemne sladké pečivo s obsahom tvarohu si obľúbite, úžasne sa hodí na raňajky či desiatu a deti ho milujú. Najlepšie chutia za čerstva, nezjedené kúsky odporúčame zmraziť.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do vody vmiešame 1 ČL kryštálového cukru a sušené droždie, premiešame, necháme rozpustiť. Túto zmes necháme pri izbovej teplote chvíľku postáť, aby sa droždie aktivovalo.
- 2
Bezlepkovú múku Promix BETA a soľ dáme do misy, pridáme celé vajcia, tvaroh a pripravený kvások. Z tejto zmesi vymiesime cesto a necháme ho postáť prikryté igelitom asi 20 minút na teplom mieste, aby podkyslo.
- 3
Potom ho na pracovnej doske premiesime a rozdelíme na 12 rovnakých kúskov. Každý z kúskov rozdelíme na dve časti, vytvarujeme z nich niečo podobné ako “tučnučké šúľance” a tie vedľa seba uložíme do otvoru formy na muffiny, ktorú sme zľahka vytreli tukom. Formu potom prikryjeme igelitom a na teplom mieste necháme kysnúť, kým žemličky viditeľne nepodrastú.
- 4
Pečieme ich v rozohriatej rúre na parnom režime (alebo s nádobou s vodou, ktorú sme položili na dno rúry) na 200 stupňoch asi 15-20 minút do zlatohneda.
- 5
Po vychladnutí ich hneď konzumujeme.
Tiež bezlepkové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu