Bezlepkové tekvicové halušky

Bezlepkové tekvicové halušky s kuracím mäsom

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú roztlačíme vidličkou na pyré. Preložíme do väčšej misky a pridáme ostatné suroviny. Vymiešame hladké cesto.
  2. Cez haluškár pretlačíme cesto do vriacej vody. Varíme a scedíme do misky. Hotové halušky pomastíme olejom. Môžeme podávať s mäsom alebo so syrovou omáčkou.
  3. Mäso pripravíme tak, že na oleji podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a pridáme červenú mletú papriku. Ďalej pridáme nakrájanú papriku, paradajky a hrášok. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Na koniec pridáme lyžicu horčice a kečupu. Kto chce šťavu hustejšiu, môže nastrúhať kúsok cukety a podusiť pokiaľ sa nerozvarí.