Bezlepkové punčové tortičky
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL teplá |
|
6 ks |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Punčová zmes: | |
3 PL |
|
50 ml horúca |
|
z 1/2 citróna |
|
podľa chuti |
|
2-3 kvapky |
|
Punčová poleva: | |
1 bal. |
|
200 g |
|
3 PL studená |
|
1 KL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtky s cukrom vymiešame do svetlej peny. Do žĺtkovej peny postupne pridáme vodu, olej, Cake mix a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Keď cesto mierne vychladne, stiahneme z neho papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
- 2
Z upečeného cesta vykrojíme 20 koliesok. Zvyšné cesto rukami rozdrvíme a v mise zmiešame s džemom, horúcou vodou, pár kvapkami červeného farbiva a šťavou z citróna.
- 3
Koliesko cesta vložíme späť do formičky na vykrajovanie, uložíme 1 PL punčovej zmesi a prikryjeme druhým kolieskom cesta. Pripravíme punčovú polevu podľa návodu na obale, polejeme ňou tortičky a dozdobíme malinami a lístkom mäty. Odložíme do chladu a pred podávaním formičky odstránime.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu