Bezlepkový punčový zákusok
Bezlepkový punčový zákusok

Bezlepkové punčové tortičky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 15. októbra 2020. Komerčný recept.
10
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 PL
6 PL
6 PL teplá
6 ks
3 PL
štipka
Punčová zmes:
3 PL
50 ml horúca
z 1/2 citróna
podľa chuti
2-3 kvapky
Punčová poleva:
1 bal.
200 g
3 PL studená
1 KL
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtky s cukrom vymiešame do svetlej peny. Do žĺtkovej peny postupne pridáme vodu, olej, Cake mix a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Keď cesto mierne vychladne, stiahneme z neho papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.

  2. 2

    Z upečeného cesta vykrojíme 20 koliesok. Zvyšné cesto rukami rozdrvíme a v mise zmiešame s džemom, horúcou vodou, pár kvapkami červeného farbiva a šťavou z citróna.

  3. 3

    Koliesko cesta vložíme späť do formičky na vykrajovanie, uložíme 1 PL punčovej zmesi a prikryjeme druhým kolieskom cesta. Pripravíme punčovú polevu podľa návodu na obale, polejeme ňou tortičky a dozdobíme malinami a lístkom mäty. Odložíme do chladu a pred podávaním formičky odstránime.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Vďaka za recept, punčove mam rada ,vyzeraju chutne . Dnes idem vyskúšat tak dufam ze budu take pekne a chutne ako tvoje ,tiež použivam tuto muku na piškotu.