Bezlepkové punčové tortičky
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL teplá |
|
| 6 ks |
|
| 3 PL |
|
| štipka |
|
| Punčová zmes: | |
| 3 PL |
|
| 50 ml horúca |
|
| z 1/2 citróna |
|
| podľa chuti |
|
| 2-3 kvapky |
|
| Punčová poleva: | |
| 1 bal. |
|
| 200 g |
|
| 3 PL studená |
|
| 1 KL |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtky s cukrom vymiešame do svetlej peny. Do žĺtkovej peny postupne pridáme vodu, olej, Cake mix a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Keď cesto mierne vychladne, stiahneme z neho papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
- 2
Z upečeného cesta vykrojíme 20 koliesok. Zvyšné cesto rukami rozdrvíme a v mise zmiešame s džemom, horúcou vodou, pár kvapkami červeného farbiva a šťavou z citróna.
- 3
Koliesko cesta vložíme späť do formičky na vykrajovanie, uložíme 1 PL punčovej zmesi a prikryjeme druhým kolieskom cesta. Pripravíme punčovú polevu podľa návodu na obale, polejeme ňou tortičky a dozdobíme malinami a lístkom mäty. Odložíme do chladu a pred podávaním formičky odstránime.
Tiež punčový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu