Bezlepkový punčový zákusok

Bezlepkové punčové tortičky

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

10
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtky s cukrom vymiešame do svetlej peny. Do žĺtkovej peny postupne pridáme vodu, olej, Cake mix a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 15 minút. Keď cesto mierne vychladne, stiahneme z neho papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť.
  2. Z upečeného cesta vykrojíme 20 koliesok. Zvyšné cesto rukami rozdrvíme a v mise zmiešame s džemom, horúcou vodou, pár kvapkami červeného farbiva a šťavou z citróna.
  3. Koliesko cesta vložíme späť do formičky na vykrajovanie, uložíme 1 PL punčovej zmesi a prikryjeme druhým kolieskom cesta. Pripravíme punčovú polevu podľa návodu na obale, polejeme ňou tortičky a dozdobíme malinami a lístkom mäty. Odložíme do chladu a pred podávaním formičky odstránime.