Bezlepkové medovníky

Bezlepkové perníčky

Autor receptu: sonulienka

Pre dcéru som piekla bezlepkové perníčky, ale tento istý recept pečiem aj pre nás z hladkej múky. Recept si sem ukladám, aby som ho nestratila len tak napísaný je od výbornej pernikárky a sú to najlepšie perníčky aké som do teraz piekla.

20 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nič som nefotila, ale postup pridávam. Najprv si dáme nahriať med a doň dáme rozpustiť maslo, pridáme mlieko a dobre premiešame. Múku preosejeme, pridáme sódu, kakao, perníkové korenie, práškový cukor a rozšľahané vajcia so žĺtkom a med s maslom a mliekom. Vypracujeme dobre cesto dáme do chladničky minimálne na 2-3 hodiny. Ale ak chcete, môžete nechať cesto zrieť aj pár dní. Ja som napríklad z polovice cesta robila po troch hodinách nakoľko dcéra si chcela zobrať tam som vykrajovala len karavany. Druhú polovicu cesta som nechala v chladničke. Stálo tam päť dní. Cesto si rozvaľkáme a vykrajujeme. Ja natieram vajíčkom aj pred pečením a aj po upečení. Perníky pečieme na 180 stupňov 8-10 minút. Po vychladnutí zdobím. Na polevu si 3 x preosejem práškový cukor potom pridám bielok a šťavu z jedného citróna a šľahačom dobre vymiešam. Šľahám 10 minút. Tu sú karavany. Poznámočka: nie som vôbec na zdobenie tak aké boli, také boli. Neviem, či sa to podobá na karavan....
  2. No a tu sú perníčky z druhej polovice cesta, ktoré stálo v chladničke ako som už písala päť dní.
  3. No a tu sú všetky ale neviem koľko ich presne bolo, nepočítala som. To záleží aj od formičiek.
  4. A takto ich odkladám - do krabice dám kúsok chleba. Chlieb stvrdne a perníky sú mäkké. Len sa chlieb nesmie dotýkať perníkov na to si dávam pozor.