Bezlepkové orechové a kokosové laskonky s karamelovým krémom videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 7. júna 2021. Komerčný recept.

Pri lepkovej verzii nahradíme Cake mix hladkou múkou a štipkou kypriaceho prášku do pečiva.

Videopostup

Suroviny

Laskonky:
5 ks
300 g
50 g mleté
50 g
1 PL
Krém:
350 ml
1 bal.
500 g
1 bal.
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor zmiešame s bielkami, ktoré ručne šľaháme nad parou do zahriatia bielok asi 5-10 minút. Pozor, aby sa bielky neuvarili.

  2. 2

    Zohriate bielky šľaháme mixérom pri vysokých otáčkach na hustú lesklú hmotu.

  3. 3

    Rozdelíme na dve časti, do jednej primiešame mleté orechy spolu s 1/2 PL bezlepkovej múčnej zmesi Cake mix a do druhej kokos s druhou 1/2 PL bezlepkovej múčnej zmesi.

  4. 4

    Laskonky vytvoríme pomocou formy na plechu vystlanom papierom na pečenie tak, že do otvorov nanesieme kôpky cesta a uhladíme stierkou. Formu odstraňujeme pomaly z jednej strany na druhú. Ak nemáme formu na tvorbu laskoniek môžeme použiť cukrárske vrecko.

  5. 5

    Sušíme v rúre vyhriatej na 100-130 °C 30-40 minút.

  6. 6

    Laskonky odstraňujeme z plechu, až keď sú úplne vychladnuté.

  7. 7

    Plníme pripraveným karamelovým krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Laskonky "ála" pusinky môžeme ozdobiť čokoládovou polevou.

  8. 8

    Karamelový krém: Z mlieka a Zlatého krému za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Povrch horúceho pudingu posypeme vanilínovým cukrom, aby sa nevytvorila šupka a necháme úplne vychladnúť.

  9. 9

    Maslo vyšľaháme do peny, počas šľahania postupne pridávame skaramelizované kondenzované mlieko a vychladnutý puding. Množstvo kondenzovaného mlieka môžeme prispôsobiť svojej chuti.

Diskusia k receptu