Bezlepkové pečivo

Bezlepkové makovky

Autor receptu: novalim

Aj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí dobrú náladu.* A preto by ste mali vyskúšať náš recept na bezlepkové makovky, ktorý sme pripravili z našej špeciálnej zmesi Promix Alfa. Je obohatená o minerálny komplex z morských rias a určená predovšetkým na kysnuté cestá. S pridaním tvarohu sa vám určite podarí vykúzliť tieto voňavé makové rožteky. Dobrú chuť.

8 ks
porcií
90 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suché prísady na cesto premiešame, na ne nalejeme teplú vodu, v ktorej sme rozmiešali droždie. Potom pridáme tvaroh, olej, žĺtky a mixérom miesime asi 10 minút. Vymiesené cesto pokropíme vodou, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.
  2. Z vykysnutého cesta spravíme 6-8 bochníčkov, tie na pomúčenej doske rozvaľkáme na ovály. Ak je cesto príliš lepkavé, jemne ho pomúčime. Každý ovál zrolujeme, vytvarujeme rožteky a na plechu s papierom ich necháme prikryté fóliou podkysnúť.
  3. Rúru rozohrejeme na 190 °C, rožteky potrieme vajcom rozmiešaným s mliekom, posypeme makom a pečieme asi 25-30 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvé.