Bezlepkové pečivo
Bezlepkové makovky
Autor receptu: novalim
Aj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí
dobrú náladu.* A preto by ste mali vyskúšať náš recept na bezlepkové makovky, ktorý sme pripravili z našej špeciálnej zmesi
Promix Alfa. Je obohatená o minerálny komplex z morských rias a určená predovšetkým na kysnuté cestá. S pridaním tvarohu
sa vám určite podarí vykúzliť tieto voňavé makové rožteky. Dobrú chuť.
8 ks porcií |
90 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Suché prísady na cesto premiešame, na ne nalejeme teplú vodu, v ktorej sme
rozmiešali droždie. Potom pridáme tvaroh, olej, žĺtky a mixérom
miesime asi 10 minút. Vymiesené cesto pokropíme vodou, prikryjeme
fóliou a necháme vykysnúť.
- Z vykysnutého cesta spravíme 6-8
bochníčkov, tie na pomúčenej
doske rozvaľkáme na ovály. Ak je
cesto príliš lepkavé, jemne ho
pomúčime. Každý ovál zrolujeme,
vytvarujeme rožteky a na plechu
s papierom ich necháme prikryté
fóliou podkysnúť.
- Rúru rozohrejeme na 190 °C, rožteky
potrieme vajcom rozmiešaným s mliekom,
posypeme makom a pečieme
asi 25-30 minút do zlatohneda.
Najlepšie chutia čerstvé.