Bezlepkové kapustové koláče

Bezlepkové kysnuté kapustníky

Autor receptu: novalim

12
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka nasypeme sušené droždie a lyžicu cukru, premiešame, aby sa droždie rozpustilo a necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote.
  2. Do misy dáme Promix Alfa, soľ, olej a kvások. Miesime 5 minút.
  3. Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, ručne premiesime a rozdelíme na 12 častí. Každú vytvarujeme do žemličky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom. Necháme kysnúť asi 20 minút.
  4. Nakysnuté žemličky pomocou pohára stlačíme tak, aby trochu vybehli okraje a vytvorili v strede priehlbinu. Do nej nanesieme plnku: na troche oleja podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu a krátko podusíme. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Okraje cesta potrieme vajcom rozšľahaným s trochou mlieka.
  5. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 20-23 minút do zlatista.