Strapačky

Bezlepkové kapustové strapačky

Autor receptu: lenkula

Neznášam robiť halušky a odkedy som bezlepkáč, tak ich neznášam robiť vášnivo. Tieto ale stoja za to sebazaprenie.* Sľubujem! Recept je od oka, konzistencia haluškového cesta je taká hutnejšia kaša. Do množstva kyslej kapusty a slaninky sa vám motať nebudem, každý má rád dačo iné. Kyslú kapustu odporúčam tú našu, stupavskú. Ale aj hocijaká iná, výraznejšia, bude dobrá. Tak poďme na to!

6
porcií
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na haluskove cesto si najskor nastruhajte na jemnom struhadle zemiaky, pridajte vajcia, muku, vodu a sol.
  2. Vo velkom hrci privedte do varu vodu a hura na halusky! Prevarte, kym nebudu plavat na povrchu, 5 minut pri normalnej haluskovej velkosti by malo stacit.
  3. Halusky scedte a odlozte na bok na neskor.
  4. Na lyzici masti dosklovita opecte nadrobno nakrajanu cibulu. Ked mast skvapalnie, pridajte lyzicu cukru a skaramelizujte ho s cibulou.
  5. Ked je cibula akurat, pridajte precedenu kapustu. Ak mate kapustu nakladanu s rascou, tak netreba uz nic pridavat. V pripade sudovej kapusty odporucam este pred varenim nakrajat na mensie kusky. Povarte asi 5 minut a pridajte halusky. Vsetko dobre premiesajte a poopekajte este par minut.
  6. Nakoniec slaninku opecte na troche masti na chipsy a mastou zalejte halusky s kapustou a dobre premiesajte.
  7. Dobru chut!