Strapačky
Bezlepkové kapustové strapačky
Autor receptu: lenkula
Neznášam robiť halušky a odkedy
som bezlepkáč, tak ich neznášam
robiť vášnivo. Tieto ale
stoja za to sebazaprenie.*
Sľubujem!
Recept je od oka,
konzistencia haluškového cesta je
taká hutnejšia kaša. Do množstva
kyslej kapusty a slaninky sa vám
motať nebudem, každý má rád
dačo iné. Kyslú kapustu
odporúčam tú našu, stupavskú.
Ale aj hocijaká iná, výraznejšia,
bude dobrá. Tak poďme na to!
6 porcií |
5 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na haluskove cesto si najskor nastruhajte na jemnom struhadle zemiaky, pridajte vajcia, muku, vodu a sol.
- Vo velkom hrci privedte do varu vodu a hura na halusky! Prevarte, kym nebudu plavat na povrchu, 5 minut pri normalnej haluskovej velkosti by malo stacit.
- Halusky scedte a odlozte na bok na neskor.
- Na lyzici masti dosklovita opecte nadrobno nakrajanu cibulu. Ked mast skvapalnie, pridajte lyzicu cukru a skaramelizujte ho s cibulou.
- Ked je cibula akurat, pridajte precedenu kapustu. Ak mate kapustu nakladanu s rascou, tak netreba uz nic pridavat. V pripade sudovej kapusty odporucam este pred varenim nakrajat na mensie kusky. Povarte asi 5 minut a pridajte halusky. Vsetko dobre premiesajte a poopekajte este par minut.
- Nakoniec slaninku opecte na troche masti na chipsy a mastou zalejte halusky s kapustou a dobre premiesajte.
- Dobru chut!