Plnené pečivo
Plnené pečivo

Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom

novalim - fotkanovalim, 26. apríla 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové éclairky s francúzskym žĺtkovým krémom
Foto: novalim

Toto musíte vyskúšať! Dnes máme pre vás recept na exkluzívne francúzske éclairky z odpaľovaného cesta. A sú jednoduchšie, než by ste čakali. Aj keď sa nekamáratite s lepkom, nemusíte si odriekať pravé francúzske dezerty.

24
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
125 g (alebo tuk rastlinný)
250 ml
0,5 ČL
30 g
100 g
4 ks
1 ČL (alebo guarová)
Plnka:
400 ml
4 ks
1 ČL
80 g
30 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci roztopíme maslo v mlieku a vode. Pridáme soľ, prisypeme preosiatu zmes ryžovej múky, zemiakového škrobu a xantánovej alebo guarovej gumy a varechou veľmi rýchlo miešame, až sa nám sformuje lepkavá guľa cesta. Vtedy odstavíme hrniec zo zdroja tepla. Necháme aspoň 10 minút chladnúť.

  2. 2

    Cesto si preložíme do misky a po jednom zašľahaváme varechou vajcia, až kým nie sú rovnomerne vmiešané a masa cesta je pekne lesklá. Cesto zostane polotekuté, keď ho nastriekate pomocou vrecúška, malo by si držať tvar.

  3. 3

    Hotové cesto nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie v tvare tyčiniek, asi 6 - 7 cm dlhých a necháme medzi nimi miesto, lebo sa počas pečenia nafúknu. Pečieme najprv 10 minút pri 180 stupňoch, potom pootvoríme dvere rúry a strčíme do nich varechu a pri pootvorenej rúre pečieme ešte ďalších 20 minút.

  4. 4

    Hotové koláčiky necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku. Na plnku si v miske vyšľaháme vajcia s cukrom do penista, potom pridáme kukuričný škrob a ešte riadne vymiešame. Dáme variť mlieko s vanilkou.

  5. 5

    Prevreté mlieko vlejeme na vajíčkovú zmes a miešame do homogénnej zmesi. Celé to vlejeme späť do hrnca, v ktorom sme varili mlieko a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

  6. 6

    Necháme vychladnúť asi 10 minút a na záver pridáme maslo a rozmiešame ho, aby sa krém pekne leskol. Hotový krém dáme do misky, prikryjeme ptravinovou fóliou a tesne pred plnením do koláčikov do neho vmiešame vyšľahanú šľahačku.

  7. 7

    Na zdobiace vrecúško si dáme tenký nástavec (ideálne ako keby sosáčik), ktorým spravíme dierku do eclairok a plníme ich do vnútra. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, čím zakryjeme dierky po vpichu krému a ešte o čosi vylepšíme už aj tak skvelé koláčiky.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: