Bezlepkový zákusok
Bezlepkové a bezmliečne éclairs s vanilkovým krémom
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Francúzske éclairs so Zlatým krémom.
46 porcií |
60 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesto: V hrnci necháme zovrieť vodu a tuk a pridáme Cake mix. Miešame na malom ohni cca 2 minúty. Cesto by sa malo odlepovať od bokov hrnca. Odstavíme z ohňa a cesto presunieme do misy. Niekoľkokrát premiešame kým vychladne.
- Za stáleho mixovania primiešame po jednom vajcia. Cesto by nemalo byť husté ani riedke.
- Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie nastriekame pásiky hrubé cca 1,5 cm a dlhé cca 7 cm. Pri pečení sa éclairs nafúknu, preto ich striekame ďalej od seba, aby sa nespojili. Môžeme z opačnej strany papiera na pečenie nakresliť ceruzkou 7 cm pásy, aby boli zhruba rovnako dlhé.
- Rúru vyhrejeme na 210 °C, plech s cestom postriekame vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 10 minút a potom teplotu znížime na 175°C a dopečieme cca 15 minút (kým nezačnú ružovieť). Počas pečenia rúru neotvárame, aby cesto nespľaslo. Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom pozdĺžne rozrežeme každý éclairs.
- Krém: V 100 ml mlieka rozmiešame Zlaté krémy. Vo zvyšnom mlieku uvaríme žĺtky a cukor a pridáme rozmiešané Zlaté krémy a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
- Rastlinný tuk izbovej teploty vymiešame ručným mixérom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú kašu. Poriadne vyšľaháme. Kto chce môže pridať lyžicu rumu.
- Zdobiace vrecko naplníme krémom a nastriekame po dĺžke na spodnú časť éclairs. Priložíme vrchnú časť cesta. Tesne pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom.