Bravčové mäso
Belehradský bravčový plátok (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.
3 porcie |
45 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Bravčové mäso som umyla, osušila kuchynským papierom. Papriku a paradajky som umyla a cibuľu ošúpala.
- Plátky mäsa som zľahka naklepala.
- Mäso som osolila, okorenila a obalila v hladkej múke.
- Údenú prerastenú slaninu som nakrájala ma kocky a vytopila z nej tuk. Škvarky som vybrala na misu.
- Na výpeku som opiekla plátky mäsa z oboch strán.
- Opečené mäso som vybrala na tanier. Výpek som nechala na panvici.
- Do inej rajnice som dala roztopiť pol lyžice masti, pridala som nakrájanú cibuľu a spolu s cukrom som cibuľu nechala skaramelizovať.
- Opečenú cibuľu som podliala 200 ml bravčového vývaru a spolu nechala 5 min prevrieť.
- Do pripraveného základu som vložila mäso. Už nesolím, nekorením. Nechám variť 15 minút.
- Paradajky som vložila do vriacej vody a ošúpala som kožu. Papriku aj paradajky so nakrájala.
- Pridala som ich k mäsu a dusím už iba tak dlho, pokiaľ paradajky a paprika zmäknú.
- Hotové jedlo.
- Hotové jedlo som podávala s varenými zemiakmi. Mäsko je šťavnaté a chutné.
Prajem vám dobru chuť.