Bravčové mäso

Belehradský bravčový plátok (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Ako inak počas letnej sezóny mäso s použitím papriky a paradajok.

3
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové mäso som umyla, osušila kuchynským papierom. Papriku a paradajky som umyla a cibuľu ošúpala.
  2. Plátky mäsa som zľahka naklepala.
  3. Mäso som osolila, okorenila a obalila v hladkej múke.
  4. Údenú prerastenú slaninu som nakrájala ma kocky a vytopila z nej tuk. Škvarky som vybrala na misu.
  5. Na výpeku som opiekla plátky mäsa z oboch strán.
  6. Opečené mäso som vybrala na tanier. Výpek som nechala na panvici.
  7. Do inej rajnice som dala roztopiť pol lyžice masti, pridala som nakrájanú cibuľu a spolu s cukrom som cibuľu nechala skaramelizovať.
  8. Opečenú cibuľu som podliala 200 ml bravčového vývaru a spolu nechala 5 min prevrieť.
  9. Do pripraveného základu som vložila mäso. Už nesolím, nekorením. Nechám variť 15 minút.
  10. Paradajky som vložila do vriacej vody a ošúpala som kožu. Papriku aj paradajky so nakrájala.
  11. Pridala som ich k mäsu a dusím už iba tak dlho, pokiaľ paradajky a paprika zmäknú.
  12. Hotové jedlo.
  13. Hotové jedlo som podávala s varenými zemiakmi. Mäsko je šťavnaté a chutné. Prajem vám dobru chuť.