Bažantie prsia

Bažantie prsia s hráškovým pyré

Autor receptu: redakcia

Na tomto predjedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v novom slovenskom filme Dokonalosť sama.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca nalejeme studenú vodu, pridáme očistenú mrkvu, petržlen, zeler, pór a pod studenou vodou opláchnuté bažantie prsia. Necháme zovrieť, pridáme celé čierne korenie, soľ, stiahneme teplotu a pomalým varením pripravíme bažantí vývar. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  2. Baby zelenina: Baby mrkvu očistíme a spolu s celou baby cuketou na pár minút ponoríme do vriaceho bažantieho vývaru. Zeleninu vyberieme na servítku, aby stiekol prebytočný vývar, potom nakrájame a ochutíme malinovým octom.
  3. Hráškové pyré: Mladý hrášok podlejeme vodou a necháme rozvariť. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sitko. Ešte teplé pyré zjemníme studeným maslom a za stáleho miešania maslo zapracujeme. Ochutíme pomarančovým korením.
  4. Bagety nakrájame na jemné plátky a opečieme na rozpustenom masle.
  5. Na bagetu kladieme na plátky nakrájané uvarené bažantie prsia, pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame hráškové pyré a dekorujeme výhonkami čínskej ruže a hrášku. Podávame s blanšírovanou baby zeleninou.