Bažantie prsia
Bažantie prsia s hráškovým pyré
Autor receptu: redakcia
Na tomto predjedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v novom slovenskom filme Dokonalosť sama.
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca nalejeme studenú vodu, pridáme očistenú mrkvu, petržlen, zeler, pór a pod studenou vodou opláchnuté bažantie prsia. Necháme zovrieť, pridáme celé čierne korenie, soľ, stiahneme teplotu a pomalým varením pripravíme bažantí vývar. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Baby zelenina: Baby mrkvu očistíme a spolu s celou baby cuketou na pár minút ponoríme do vriaceho bažantieho vývaru. Zeleninu vyberieme na servítku, aby stiekol prebytočný vývar, potom nakrájame a ochutíme malinovým octom.
- Hráškové pyré: Mladý hrášok podlejeme vodou a necháme rozvariť. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sitko. Ešte teplé pyré zjemníme studeným maslom a za stáleho miešania maslo zapracujeme. Ochutíme pomarančovým korením.
- Bagety nakrájame na jemné plátky a opečieme na rozpustenom masle.
- Na bagetu kladieme na plátky nakrájané uvarené bažantie prsia, pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame hráškové pyré a dekorujeme výhonkami čínskej ruže a hrášku. Podávame s blanšírovanou baby zeleninou.