Bažantie prsia na kapuste
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji podusíme kapustu spolu s bielou cibuľou a vínom, hneď pridáme aj hrozienka. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne cukrom.
- Bažantie prsia očistíme, umyjeme a necháme vysušiť. Prsia okoreníme a osolíme, pridáme čerstvý tymian, zabalíme ich do potravinárskej fólie a necháme 10 minút naparovať nad sitkom s horúcou vodou. Potom prsia sprudka opečieme na panvici dozlatista.
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na drobnom strúhadle. Pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
- Z cesta urobíme valček, ktorý rozkrájame na rovnaké kusy. Každý vyvaľkáme do tvaru placky hrubej asi 3 mm. Popicháme nožom. Opekáme na suchej panvici z oboch strán. Naplníme slivkovým lekvárom.
|