Bavorské koleno

brano24 - fotkaBrano24, 9. februára 2013 14:02
Ďalšie recepty »
Bavorské kolenoFoto: brano24

Dobré bravčové koleno nieje zlé :-)

6
porcií
15 min
príprava
145 min
na 190 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 hlávka
5 ks
10 bobúľ
10 bobúľ
2 ks
50 g
1 PL tekuté
0,5 l
5 g
3 g
1 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Koleno očistíme od chlpov, a z jednej strany prerežeme ku kosti. Vložíme do cca 3l vody, do ktorej pridáme očistený cesnak, celú cibuľu, bobkový list, nové a čierne (prípadne farebné) korenie, polievkové korenie, soľ, feferónky a dáme povariť aspoň na 1,5 hod.

  2. 2

    Koleno vyberieme a vykostíme. Kožu nakrojíme na mriežku. 0,5l vývaru odložíme. Vykostené koleno potrieme ešte podľa potreby trochu soľou, ďalej horčicou a rascou. Môžeme pokropiť mletým čiernym, alebo farebným korením. Takto pripravené koleno položíme kožou dole na pekáč s mriežkou a na dno nalejeme vývar. Na vnútornú stranu kolena vylejeme 1 dcl čierneho piva a dáme do trúby piecť pri 190°C.

  3. 3

    Pečieme takto 40 min a polievame čiernym pivom a podľa potreby na dno pekáča dolievame vývar.

  4. 4

    Koleno vyberieme a otočíme kožou hore. Nakrojenú kožu zalejeme čiernym pivom.Dáme zapiecť ešte na 15 min do trúby pri 220°C, aby koža dostala krásnu farbu. Vyberieme a naporcujeme. Rozpadávajúce sa mäsko a chrumkavá kôrka dostane každého gurmána. P.S. To čierne PIVO si prikúpte. Chutí aj popri konzumácii :-) Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist