Bavorské koleno

Autor receptu: brano24

Dobré bravčové koleno nieje zlé :-)

6
porcií
15 minút
príprava
145 minút
na 190 °C

Postup

  1. Koleno očistíme od chlpov, a z jednej strany prerežeme ku kosti. Vložíme do cca 3l vody, do ktorej pridáme očistený cesnak, celú cibuľu, bobkový list, nové a čierne (prípadne farebné) korenie, polievkové korenie, soľ, feferónky a dáme povariť aspoň na 1,5 hod.
  2. Koleno vyberieme a vykostíme. Kožu nakrojíme na mriežku. 0,5l vývaru odložíme. Vykostené koleno potrieme ešte podľa potreby trochu soľou, ďalej horčicou a rascou. Môžeme pokropiť mletým čiernym, alebo farebným korením. Takto pripravené koleno položíme kožou dole na pekáč s mriežkou a na dno nalejeme vývar. Na vnútornú stranu kolena vylejeme 1 dcl čierneho piva a dáme do trúby piecť pri 190°C.
  3. Pečieme takto 40 min a polievame čiernym pivom a podľa potreby na dno pekáča dolievame vývar.
  4. Koleno vyberieme a otočíme kožou hore. Nakrojenú kožu zalejeme čiernym pivom.Dáme zapiecť ešte na 15 min do trúby pri 220°C, aby koža dostala krásnu farbu. Vyberieme a naporcujeme. Rozpadávajúce sa mäsko a chrumkavá kôrka dostane každého gurmána. P.S. To čierne PIVO si prikúpte. Chutí aj popri konzumácii :-) Dobrú chuť.