Bavorské koleno
Autor receptu: brano24
Dobré bravčové koleno nieje zlé :-)
6 porcií |
15 minút príprava |
145 minút na 190 °C |
Postup
- Koleno očistíme od chlpov, a z jednej strany prerežeme ku kosti.
Vložíme do cca 3l vody, do ktorej pridáme očistený cesnak, celú cibuľu, bobkový list, nové a čierne (prípadne farebné) korenie, polievkové korenie, soľ, feferónky a dáme povariť aspoň na 1,5 hod.
- Koleno vyberieme a vykostíme. Kožu nakrojíme na mriežku. 0,5l vývaru odložíme. Vykostené koleno potrieme ešte podľa potreby trochu soľou, ďalej horčicou a rascou. Môžeme pokropiť mletým čiernym, alebo farebným korením.
Takto pripravené koleno položíme kožou dole na pekáč s mriežkou a na dno nalejeme vývar. Na vnútornú stranu kolena vylejeme 1 dcl čierneho piva a dáme do trúby piecť pri 190°C.
- Pečieme takto 40 min a polievame čiernym pivom a podľa potreby na dno pekáča dolievame vývar.
- Koleno vyberieme a otočíme kožou hore. Nakrojenú kožu zalejeme čiernym pivom.Dáme zapiecť ešte na 15 min do trúby pri 220°C, aby koža dostala krásnu farbu.
Vyberieme a naporcujeme.
Rozpadávajúce sa mäsko a chrumkavá kôrka dostane každého gurmána.
P.S. To čierne PIVO si prikúpte. Chutí aj popri konzumácii :-)
Dobrú chuť.