Slané koláče

Batôžky s kuracou plnkou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso osolíme a okoreníme. Na panvici rozpustíme maslo a vložíme mäso. Opekáme ho najskôr sprudka, potom ho dopečieme na miernom ohni. Opečené mäso zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté kuracie mäso natrháme vidličkou, potom ich ešte prekrojíme nožom na drobné kúsky. Vložíme ich do misy a pridáme k nim nadrobno nakrájanú parmskú šunku, strúhaný tvrdý syr, kyslú smotanu a nakrájanú pažítku. Všetko premiešame.
  3. Silikónovú formu na muffiny vymastíme maslom. Plát lístkového cesta rozprestrieme a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 20 cm. Uložíme ich do formy na muffiny a naplníme kuracou plnkou. Presahujúce cesto preložme cez plnku a vrch potrieme vajíčkom.
  4. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 25-30 minút.