Batátový krém s olejom s medvedím cesnakom
Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 5. apríla 2016
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 5. apríla 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Batáty ošúpeme a nakrájame na kocky. Šalotku opražíme na masle do sklovitá, pridáme múku, opražíme a podlejeme vývarom a mliekom.
- 2
Potom pridáme zemiaky a varíme ich domäkka. Polievku dochutíme soľou a korením. Olivový olej a medvedí cesnak rozmixujeme a potom precedíme cez gázu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu