Batatové pyré

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: vianni

Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme bataty a mrkvu, povaríme v slanej vode s rímskou rascou, bobkovým listom a novým korením domäkka. Potom scedíme.
  2. Uvarené bataty s mrkvou popučíme, ja som korenie vybral, pridáme maslo, mlieko a vymiešame na kašu.
  3. Pokrájame umytý medvedí cesnak. Osmahneme nakrájanú cibuľu a zamiešame k batatom. Pridávame smotanu a medvedí cesnak a chvíľu necháme prebublať. Podľa chuti ešte osolíme.
  4. Hodí sa to k mäsu aj k rybe. Dobrú chuť.