Batatové pyré
Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: vianni
Keď je sezóna medvedieho
cesnaku, tak ho využívam
na 100 percent.
4 porcie |
25 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme bataty a mrkvu, povaríme v slanej vode s rímskou rascou, bobkovým listom a novým korením domäkka. Potom scedíme.
- Uvarené bataty s mrkvou popučíme, ja som korenie vybral, pridáme maslo, mlieko a vymiešame na kašu.
- Pokrájame umytý medvedí cesnak. Osmahneme nakrájanú cibuľu a zamiešame k batatom. Pridávame smotanu a medvedí cesnak a chvíľu necháme prebublať. Podľa chuti ešte osolíme.
- Hodí sa to k mäsu aj k rybe. Dobrú chuť.