Batátové tortičky s kuracím mäsom

Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 27. mája 2015
Batátové tortičky s kuracím mäsom
Foto: Ľuboš Pilc
170
porcií
10 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
150 g
30 g
100 g
80 g
200 ml
100 ml
100 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Batáty upečieme v rúre pri 180 °C asi 30 minút domäkka. Necháme vychladnúť, olúpeme, roztlačíme vidličkou a spolu s múkou, zmäknutým maslom a trochou soli vypracujeme cesto, ktoré sa dá rozvaľkať.

  2. 2

    Rozvaľkané cesto do tvaru kruhu vložíme do formy a dáme piecť pri 170 °C asi 10 minút. Medzitým na rezance nakrájané kuracie prsia a pór urestujeme na oleji, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

  3. 3

    Potom zmes zalejeme smotanou, zredukujeme a necháme vychladnúť. Rozmiešame žĺtky a vmiešame do vlažnej zmesi kuracieho so smotanou. Vlejeme na cesto, ozdobíme očistenou a nakrájanou baby mrkvou a pečieme pri 160 °C asi 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia