Batátové tortičky s kuracím mäsom
Peter Baboľ
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 27. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici, 27. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
170
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
55 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Batáty upečieme v rúre pri 180 °C asi 30 minút domäkka. Necháme vychladnúť, olúpeme, roztlačíme vidličkou a spolu s múkou, zmäknutým maslom a trochou soli vypracujeme cesto, ktoré sa dá rozvaľkať.
- 2
Rozvaľkané cesto do tvaru kruhu vložíme do formy a dáme piecť pri 170 °C asi 10 minút. Medzitým na rezance nakrájané kuracie prsia a pór urestujeme na oleji, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
- 3
Potom zmes zalejeme smotanou, zredukujeme a necháme vychladnúť. Rozmiešame žĺtky a vmiešame do vlažnej zmesi kuracieho so smotanou. Vlejeme na cesto, ozdobíme očistenou a nakrájanou baby mrkvou a pečieme pri 160 °C asi 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu