Batátové tortičky s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

170
porcií
10 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Batáty upečieme v rúre pri 180 °C asi 30 minút domäkka. Necháme vychladnúť, olúpeme, roztlačíme vidličkou a spolu s múkou, zmäknutým maslom a trochou soli vypracujeme cesto, ktoré sa dá rozvaľkať.
  2. Rozvaľkané cesto do tvaru kruhu vložíme do formy a dáme piecť pri 170 °C asi 10 minút. Medzitým na rezance nakrájané kuracie prsia a pór urestujeme na oleji, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
  3. Potom zmes zalejeme smotanou, zredukujeme a necháme vychladnúť. Rozmiešame žĺtky a vmiešame do vlažnej zmesi kuracieho so smotanou. Vlejeme na cesto, ozdobíme očistenou a nakrájanou baby mrkvou a pečieme pri 160 °C asi 15 minút.