Barbecue v kuchyni (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Leto odišlo ,jeseň pomaly tiež.My pod V.Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu.Tatry už na nás pozerajú z pod bielej pokrývky. Zacnelo sa mi po pekných a veselých opekačkách.Zvolila som si preto obed so spomienkou na tieto dni a nazvala som ho ,kuchynským barbecue.

30 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja som použila rebrá z diviaka.No môže byť aj rôzne bravčové mäso,alebo kuracie kúsky. Po príprave mäsa /umytí,rozdelení / ho poriadne natriem bylinkovou marinádou,ktorú rozrobím v oleji.Pridám do nej pretlačený cesnak,čili papričky,gril.korenie,med.Je to poriadne pikantná zmes.No nebojte sa jej.Pri úprave,stratí veľa na svojej razantnosti. Keď mám zmes hotovú natriem ju na kúsky mäsa.
  2. Takto pripravené mäso zabalím do potravinovej fólie a uložím do druhého dňa do chladu. Na druhý deň sa môže začať s barbecue.Vôňa v kuchyni je ohromná.Ešte len začínam a slinky sa už zbiehajú.Mäsko opečiem z obidvoch strán na panvici a podlejem vodou,aby sa dusilo.Je potrebné,aby sme ho mali mäkké.
  3. Medzi tým si umyjem v šupke zemiaky.Vyutieram ich do sucha.Pokrájam na podlhovasto na štvrtinky.Pripravím si tiež z byliniek a oleja marinádu,ktorou zalejem a premiešam zemiaky.
  4. Potom príde na rad koreňová zelenina a zelená paprika.Tú pokrájam na dlhé a tenké pásiky.Čím je jej viac,tým lepšie.Premiešam ju z trochou čistého oleja a dám smažiť na rozpálenú panvicu.Upečiem ju do chrumkava.
  5. A tu je už dobrota skompletizovaná na veľkom tanieri.Naše taniere sa nevedia dočkať tejto dobroty.
  6. A hostinka sa môže začať.Barbecue v kuchyni sa vydaril.
  7. Pridávam ešte svoje bylinky,ktoré mi pri varení veľmi pomáhajú.Sú slabučke,lebo denne z nich trhám.No slúžia mi od jari až do neskorej zimy.A kolobeh sa opakuje.Na jar vysejem nové.