Baranie a jahňacie mäso
Baranie a jahňacie mäso

Baranie alebo jahňacie hrče videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 4. septembra 2019

Jednoduchý slovenský recept od našej dvojice folklórnych kuchárov zo seriálu TV Varecha - Slovenské dobroty

Baranie alebo jahňacie hrče (videorecept)
Foto: tvvarecha

Suroviny

 (alebo baranie)




Postup

Diskusia k receptu

boxik
Zrejme vynikajúce jedlo ,lenže ja ako normálny občan tejto krajiny mám problém k jahňacine či baranine sa dostať pretože bežne ju v obchode nekúpite, to je jedna poznámka. Druhá je o tom , že ak sa aj niekde náhodou tento druh mäsa niekde objaví je tak drahhé ,že našinca rýchlo prejde chuť od toho aby si ho kúpil. Nie je to teda o tom že by sme my Slováci ,aspoň väčšina, ohŕňali nos nad touto potravinou. Keď bude toto mäso prístupné a to nielen aby sme ho mali kde kúpiť ale aj za rozumnú cenu buďte si istí že si ho s chuťou dáme.
Dovetok: Beriem ako urážku konštatovanie na začiatku tohoto receptu „ Nekrúťte nosom nad baraním a jahňacím mäsom. Patrí medzi najzdravšie.“,nie je to pravda.
leaela
@boxik (4.9.2019 16:20)

Ano,mas pravdu,ze baranina je draha a malo dostupna......
Ja mam to stastie,ze chalani zo salasa odkial kupujem mliecne vyrobky varievaju obcas tieto hrce a tusim ze aj daky miestny sampionat v ich vareni si organizuju......sem-tam ponuknu za misku,parada je to z takeho zadymeneho kotlika veru.....pre mna asi naj jedlo z baraniny(a to som veeelky fanusik gulasov a perkeltov).......sam som to este neskusal spravit,lebo tie moje tri macky(mangelka a dve dcery) samozrejme nad baraninou ohrnaju nosom :-(.pekny zvysok dna vsetkym :-) .p.s: ten salas je medzi BB a BR,v podstate uz v Nizskych Tatrach
kvakac
Tak ja neviem čí som slepý, alebo mi blbne počítač. Ja nevidím žiaden postup prípravy.
2x haji a lianka
boxik
@kvakac (4.9.2019 18:04)

To je videorecept ,takže si pozri video na tv varecha , máš to tam aj zo spevom.
1x lianka
kimlo
@leaela (4.9.2019 17:32)
Tak to Ti závidím, ja mám s tým taku skúsenosť že som bol raz pozvaný na opekačku kde sa pieklo jahňa, no prišiel som neskôr a už to bolo aj vyvchladnute, tak som kúsok ochutnal a nechutilo mi, radšej som si opiekol spekacku... ale tých blízkych salasnikov ti závidím tiež :-)
1x leaela
leaela
@kimlo (4.9.2019 18:27)

Akurat dnes mi volal chalanisko,ze ci chcem septembrovu bryndzu,ze podla neho je lepsia ako majova,lebo uz je plna tuku,ovce priberaju na zimu:-)....
Okolo takej bryndze,to ti je cela veda...:-)
Ale ak budes mat cestu na stredne Slovensko do okolia BB,hod to par dni dopredu sem na displej,redakcia ma nase maily,hadam nas skontaktuju:-),spravim ti tu po okoli exkurziu :-)
leaela
@kimlo (4.9.2019 18:27)

Jasne,ze aj daco nabalim;-)
Len tak zo srandy:stiepkovali sme drevo(zivim sa drevom) cca 15km od toho salasa smerom na BB,niekde na SL.Lupcou to bolo......
Niekto z nasich chalanov tak dal fotopascu.....
Za 9 dni 7 medvedov.....:-))) (dalo sa to pekne rozoznat,jeden sedivy,jeden rysavy,dokonca mama 2 dvoma malymi tam nakukla....) :-)
vantastic
@boxik (4.9.2019 16:20) Zaujimalo by ma na zaklade coho usudzujes, ze tvrdenie o tom, ze baranina a jahnacina patria medzi najzdravie sa nezaklada na pravde. Vdaka za odpoved.
kvakac
Vážená redakcia mám k Vám prosbu, bude k tomuto receptu aj postup prípravy , alebo len názov. Chcem si ho vytlačiť no nemôžem, alebo si mam napísať sam podľa videa. Ďakujem za skorú odpoveď.
1x haji
haji
@kvakac (5.9.2019 09:05)
Podpořím tvoji prosbu, přestože se k video receptům nevyjadřuji. Základ - postup, by měl mít písemnou formu, jak se ukazuje. Záleží na prioritách @redakcia. Držím pěsti, milý @kvakac .
haji
@boxik (4.9.2019 18:10)
Také video nevytiskneš a nevytiskneš. Ani s 3D tiskárnou si neškrtneš.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia