Foto: liviar
Taký osviežujúci zákusok. Inšpirácia z časopisu Dobré jedlo.
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
250 g |
|
10 PL vlažná |
|
10 PL |
|
2 ks zrelé |
|
2 ks malý |
|
250 ml alebo šľahačka |
|
1 ks ak sa použije šľahačka |
|
400 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny.
-
3
Postupne pridáme vodu, olej a preosiatu múku s kypriacim práškom.
-
4
Nakoniec metličkou zašľaháme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180°C.
-
5
Medzitým si pripravíme polevu. Uvaríme hustý puding z pudingového prášku, vody, kompótovej šťavy a cukru. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť.
-
6
Kým sa nám všetko chladí, pripravíme krém. Vyšľaháme šľahačku, kyslú smotanu zmiešame s cukrom a zmiešame ju s vyšľahanou šľahačkou.
-
7
Navrstvíme ju na vychladnutý korpus a poukladáme naň na kolieska nakrájaný banán a mandarínky.
-
8
Poukladané ovocie polejeme vychladnutou polevou a necháme trochu stuhnúť.
dobrýýý.