Balkánska kapusta

Autor receptu: abend

Recept mám z časopisu Život z roku 1995 , vyskúšaný ,podľa mojej rodiny dobrý.Vhodný na teplejšie letné dni, nezaťaží tráviaci trakt.

4-6
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na oleji, alebo masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a udusíme do polomäkka vo vlastnej šťave.
  2. Kým sa mäso dusí očistíme a nakrájame kapustu a papriku na pásiky, osolíme, pridáme rascu, premiešame a necháme postáť.
  3. Ohňovzdornú misu vytrieme olejom, uložíme polovicu kapusty s paprikou, na to rozložíme udusené mäso a prikryjeme druhou polovicou kapusty. Pridáme 1/2 dcl vody, zakryjeme a dáme do rúry piecť.Rajčiny sparíme, olúpeme a rozvaríme, osolíme , pridáme voňavé koreniny a uvaríme na jemnú omáčku. Omáčkou polejeme vrch kapusty posypeme strúhaným syrom a odokryté dopečieme.