Dnešná večera :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso odblaníme, nakrájame na jemné pásiky.
-
2
Na oleji opražíme do sklovita cibuľu. (Ja cibuľu solím - nezhorí.) Tesne pred dokončením pretlačíme cesnak (pozor - cesnak nepražíme dlho - zhorkne). Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, kmín a prikryjeme a dusíme do polomäkka.
-
3
Medzitým si nakrájame na jemno uhorky. Ak je mäso udusené do polomäkka, pridáme uhorky. Prikryjeme a dodusíme.
-
4
Tesne pred dokončením pridáme horčicu. Premiešame. Necháme prejsť varom.
-
5
Ak máme konzistenciu takú, že sa nám omáčka zahustila horčicou (vyvarila sa nám voda), pridáme na jemno nasekanú chilli. Premiešame, odstavíme z ohňa.
-
6
Podávame s čerstvým chlebom, prípadne v zemiakovej placke, posypanej strúhaným syrom. Bon appetite :)
Maso sa odporuca na tuto specialitu bravcove zo stehna. Lepsie sa kraja na jemne sliziky, ked je napoly rozmrazene. To je lan rada. Za druhe-specialita sa nerobi na oleji, ale na brav. masti, najlepsie domacej. Ziadna cibula a cesnak sa tam nepridava. Nikdy!
Nakrajane brav. stehno na sliziky 0,5 kg sa prudko osmazi na masti, pridaju sa prisady:2 feferonky /alebo chilli/, 2 kysle uhorky sterizovane nastruhane na jemno na struhaku ako mrkva, 5 min. podusit a potom pridat 2dcl vriacej vody, zovriet a na zaver okorenit, osolit a pridat horcicu asi 1-2PL. To je vsetko. Podavame s makkym domacim chlebom. Fajne.
Ja zas napriklad nepridavam vodu, ale necham maso, nech si pusti svoju stavu. A cibulu a cesnak, tak tie mozem aj v strudli :) Tak preto aj tutok som dal :)
www.stv.sk/online/archiv/nebicko-v-papulke?date=20...
ze macko... :))
Trošku úcty by Ti mladý muž naozaj nezaškodilo... máš sa ešte toho veľa učiť, neber kritiku ako útoky na vlastnú osobu, pouč sa zo svojich chýb, robíme to tak všetci, celý život :)
"máš sa ešte toho veľa učiť,"
uf, tak toto ma zabilo... ako keby sa pozname, ze take odvazne slova :)