Baklažánové rolky s parmezánom (fotorecept)

Autor receptu: violeta

Pôvodný recept je tu, foto je tam oveľa lákavejšie ;) Involtini di Melanzane alla parmigiana

5-6
porcií
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažány umyjeme, utrieme a nakrájame na plátky hrubé približne 4-5 mm. Ugrilujeme ich, napríklad v kontaktnom grile, ako ja. Gril potieram olivovým olejom.
  2. Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na olivovom oleji opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak do mäkka. Pridáme paradajky v konzervách, čerstvé nakrájané paradajky, chilli papričku, nasekanú bazalku, oregano, môžu byť aj sušené. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podusíme pokiaľ nemá omáčka správnu konzistenciu. Nakoniec pridáme približne 1 čajovú lyžičku trstinového cukru, poprípade dosolíme.
  3. Pripravíme si náplň. Vajcia rozhabarkujeme, primiešame 120 g strúhaného parmezánu, pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, strúhanku a dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Strúhanku pridávajte postupne, zmes nespravte hustú, aby sa dala dobre rozotierať na plátky baklažánu. Ak chcete viac plnky, treba jej spraviť viac, z tohto množstva vám vyjde len tenká vrstva.
  4. Na dno zapekacej misky nalejeme väčšiu polovicu omáčky. Baklažánové plátky natrieme trochou plnky a zrolujeme, ukladáme ich tesne vedľa seba.
  5. Vrch roliek polejeme druhou polovicou omáčky a posypeme zvyšným strúhaným parmezánom.
  6. Plnené rolky dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C, na 20-30 minút. Podávame ich s bagetou alebo hriankami.