Baklažán zapečený s pohánkou a tofu
Autor receptu: martamm
Manžel tento rok zasadil baklažány a čuduj sa svet, aj sa urodili. Rozmýšľala som, aký rýchly, jedlý a hlavne zdravý spôsob prípravy využijem. Som zástancom racio výživy, tak som urobila prieskum surovín v špajzi a chladničke a ponúkm Vám výsledok svojho snaženia.
Keďže som bola v časovej tiesni, ponúkam len foto hotového jedla, nakoľko som nestíhala dokumentovať celý postup.
6 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno. Do hrnca dáme šálku prepláchnutej pohánky, zalejeme 1,5 šálkou vody, osolíme, pridáme polovicu čerstvých byliniek. Varime 20 minút.
Baklažán nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, osolíme, opečieme na panvici na oleji.
Biele a údené tofu nastrúhame na hrubo, pridáme zvyšnú časť nasekaných čerstvých byliniek, tymian, majorán, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, 4 vajíčka, soľ a čierne korenie.
- Pekáč vymažeme olejom, naspodok rozotrieme uvarenú pohánku, posypeme polovicou strúhanej mozarelly. Opečené baklažány rozložíme na syrovú vrstvu, poprášime korením, na to rozotrieme zmes z tofu. Rozšľaháme 3 vajíčka, polejeme poslednú vrstvu, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov celzia, pečieme asi 20 - 25 minút. keď chytí kôrku, nasypeme na vrch druhú časť mozarelly a dáme rúry len na 2-3 minúty, kým sa syr neroztopí. Podávame s čerstvým šalátikom. Ja som pripravila uhorkový.
Dobrú chuť.