Zapekaný baklažán
Baklažán s mäsovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Som vyučený
mäsiar. A tak
by som rád priniesol
na Slovensko zvyky
tureckej mäsovej
kuchyne a neskôr
sa do mojej rodnej
Antalye vrátil so
slovenskými mäsovými
nápadmi,
postupmi a zvykmi.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso pomelieme, pridáme
soľ, korenie, čili, rascu, paradajky
a opražíme na panvici, zalejeme
pretlakom a dusíme.
- Baklažán popicháme nožom, aby
sa uvoľnila šupka, prerežeme pozdĺžne, vydlabeme stred a vydlabaný
baklažán naplníme mäsovou
zmesou. Poprekladáme nakrájanými
pásikmi paprík. Zapekáme v rúre
pri 200 °C 10 minút .