Je tu síce veľa receptov na bábovku ale nedalo mi nepridať aj môj. Hodí sa pre mladé gazdinky rýchlo pripravené a ešte rýchlejšie zjedené. Zobraziť celý popisJe tu síce veľa receptov na bábovku ale nedalo mi nepridať aj môj. Hodí sa pre mladé gazdinky rýchlo pripravené a ešte rýchlejšie zjedené. :)
na 160-180 °C
Suroviny
250 ml |
|
2 ks |
|
300 g |
|
80 g |
|
20 g |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 balíček |
|
1 PL |
|
na vymazanie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme vajicia s vanilkovým aj hnedým cukrom.
- 2
Odvážime si polohrubú muku a zamiešame do nej kypriaci prášok. Zmes jemne primiešame do tekutej zmesi. A pridáme lyžicu oleja.
- 3
Polovicu cesta si dáme do misky a pridáme hrozienka a na kúsky pokrajanú čokoládu. Do druhej polovice cesta dáme kakao a nahrubo posekané lieskovce. Do formy dáme najprv biele cesto a potom kakaové. Pečieme 15minút na 180 °C znížime na 160 °C a dopekáme ešte 35minút.
- 4
Tip: pre Vás čo môžete mliečné výrobky sa hodí namiesto mlieka šľahačková smotana (bude to také jemnejšie) no v tom píipade by som už olej nedávala.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu