Bábovka
Autor receptu: ankha
Je tu síce veľa receptov na bábovku ale nedalo mi nepridať aj môj. Hodí sa pre mladé gazdinky rýchlo pripravené a ešte rýchlejšie zjedené. :)
Postup
- Vyšľaháme vajicia s vanilkovým aj hnedým cukrom.
- Odvážime si polohrubú muku a zamiešame do nej kypriaci prášok.
Zmes jemne primiešame do tekutej zmesi.
A pridáme lyžicu oleja.
- Polovicu cesta si dáme do misky a pridáme hrozienka a na kúsky pokrajanú čokoládu.
Do druhej polovice cesta dáme kakao a nahrubo posekané lieskovce.
Do formy dáme najprv biele cesto a potom kakaové.
Pečieme 15minút na 180 °C znížime na 160 °C a dopekáme ešte 35minút.
- Tip: pre Vás čo môžete mliečné výrobky sa hodí namiesto mlieka šľahačková smotana (bude to také jemnejšie) no v tom píipade by som už olej nedávala.