Bábovka

Autor receptu: ankha

Je tu síce veľa receptov na bábovku ale nedalo mi nepridať aj môj. Hodí sa pre mladé gazdinky rýchlo pripravené a ešte rýchlejšie zjedené. :)

50 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme vajicia s vanilkovým aj hnedým cukrom.
  2. Odvážime si polohrubú muku a zamiešame do nej kypriaci prášok. Zmes jemne primiešame do tekutej zmesi. A pridáme lyžicu oleja.
  3. Polovicu cesta si dáme do misky a pridáme hrozienka a na kúsky pokrajanú čokoládu. Do druhej polovice cesta dáme kakao a nahrubo posekané lieskovce. Do formy dáme najprv biele cesto a potom kakaové. Pečieme 15minút na 180 °C znížime na 160 °C a dopekáme ešte 35minút.
  4. Tip: pre Vás čo môžete mliečné výrobky sa hodí namiesto mlieka šľahačková smotana (bude to také jemnejšie) no v tom píipade by som už olej nedávala.